Pressinbjudan: St Katarina kyrka förvandlas till ett Bonum seniorboende 2016-02-05, kl 07:45

Pressinbjudan: St Katarina kyrka förvandlas till ett Bonum seniorboende

Nu startar Riksbyggen förvandlingen av St Katarina kyrka till ett Bonum seniorboende i Håkanstorp. I den rådande bostadsbristen är efterfrågan på seniorboenden mycket stor i Skåne och den ovanliga lösningen i Håkanstorp är ett lyckat exempel på hur nytänkande och lyhördhet kan ge fler bostäder.

I Håkanstorp genomförs nu konvertering av hela kvarteret Kungsliljan och det vill vi uppmärksamma genom att bjuda in representanter från både kyrkan, kommunen och alla de som ska flytta in i nya brf Kungsliljan.

Bonum, Riksbyggens koncept för seniorboenden, uppför i Håkanstorp ett hus med 40 bostadsrätter som får en storslagen utsikt över Malmö. Huset kommer att ligga på tomten där gamla Katarina kyrka finns i dag och blir elva våningar högt.

Bristen på byggbar mark i attraktiva lägen är en utmaning på bostadsmarknaden. Brf Kungsliljan är ett bra exempel på en lyckad förtätning och läget utnyttjas fullt ut genom att huset blir elva våningar högt. Detta i kombination med en rimlig prisnivå gör att projektet ligger inom Riksbyggens företagsidé att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Till föreningen hör också en innergård med sittplatser och möjlighet till umgänge. Intresset för det nya seniorboendet har varit mycket stort och alla lägenheter är redan sålda innan byggstart.

Onsdagen den 10 februari anordnar Riksbyggen en kväll med mat och underhållning för alla som har varit inblandade i planeringen av det nya seniorboendet. Det blir också ett tillfälle för alla nya grannar att träffas.

Media är varmt välkomna att delta!

Dag och tid: 10 februari kl 17.00

Plats: St Katarina Kyrka, Sallerupsvägen, Malmö

Skicka en föranmälan till alexandra.gedda@riksbyggen.se.

För mer information:

Alexandra Gedda, sälj- och marknadsansvarig, Riksbyggen, tel 040-10 94 64

Bilder