Riksbyggen utsedd till finalist i Mobilgalan för sin satsning på drönare 2016-01-18, kl 09:30

Riksbyggen utsedd till finalist i Mobilgalan för sin satsning på drönare

Riksbyggen har nominerats i kategorin “Internet of things” på Mobilgalan för sin satsning på drönare för inspektion av tak och fasader. Övriga nominerade i kategorin är Assa Abloy, Scania och SKF.

Bakom Mobilgalan står Mobile Institute och Mobilbusiness, ett oberoende media- och analyshus som bevakar den svenska mobilitet- och IOT-scenen.

– Det är mycket hedrande att vi nominerats i kategorin “Internet of things”, säger Mattias Hindefelt, IT-chef på Riksbyggen.

Riksbyggen gjorde sina första provflygningar med drönare under hösten 2015 och var därmed först med att använda den nya tekniken inom fastighetsbranschen. Drönarna både sparar tid och ökar säkerheten för Riksbyggens medarbetare.

Så här kommenterar arrangören nomineringen:

– ”Internet of things” är mycket intressant. När Mobilbusiness började titta på det för några år sedan var det rätt få storföretag som hade implementerat lösningar, det mesta låg fortfarande på skissbordet. Nu har vi fyra fantastiska företag i final som både implementerat och sett resultat av sina satsningar: Assa Abloy, Riksbyggen, Scania och SKF, säger Magnus Rehle, juryordförande.

Mobilgalan arrangeras den 28 januari i Stockholm.

För mer information:

Mattias Hindfelt, IT-chef på Riksbyggen, tel 08 - 698 41 61

Bilder