Riksbyggen och Bygg-Fast bygger nya hyresrätter i Strängnäs 2015-12-07, kl 18:30

Riksbyggen och Bygg-Fast bygger nya hyresrätter i Strängnäs

Riksbyggen bygger 67 nya hyresrätter i Strängnäs i samarbete med Bygg-Fast. Hyresrätterna byggs i ett mycket attraktivt läge i centrala Strängnäs och inflyttningen är planerad till slutet av 2017.

Riksbyggen och Bygg-Fast har förvärvat fastigheten Seminariet 8 i Strängnäs med byggrätt för 67 lägenheter av Hemfosa och Culmen samt en privatperson. Strängnäs har under senare tid haft en ökande befolkning och ökat i popularitet som bostadsort, bland annat tack vare goda kommunikationer för pendlare som arbetar i Stockholm och det centrala läget i Mälardalen.

Riksbyggen utvecklar nyproducerade hyresrätter både för egen förvaltning och åt investerare. Det planerade projektet i Strängnäs avses att utvecklas åt någon av Riksbyggens långsiktiga samarbetspartners.

- Strängnäs är en attraktiv ort i Mälardalen och vårt projekt har ett läge som kommer att attrahera hyresgäster även från andra orter, säger Carl-Johan Hansson, chef för Riksbyggens Affärsområde Fastigheter.

Den planerade nyproduktionen kommer att utvecklas i samarbete med fastighetsutvecklingsföretaget Bygg-Fast under de närmaste två åren och beräknas att stå klart i slutet av 2017.

- Bygg-Fast ser fram emot att tillsammans med Riksbyggen förverkliga nya bostäder i Strängnäs, i vårt nya gemensamma bolag. Framför allt är jag nöjd med att det är hyreslägenheter som produceras, en boendeform som det råder stor efterfrågan på, säger Peter Bellevik, vd Bygg-Fast.

Hyresrätterna kommer att uppföras i fyra huskroppar med en boarea på sammanlagt 5 200 kvadratmeter. Satsningen är del av Riksbyggens strategi att fördubbla sin produktion av såväl hyresrätter som bostadsrätter.

För mer information:
Carl-Johan Hansson, chef Riksbyggens Affärsområde Fastigheter, tel 070-217 47 21
Peter Bellevik, vd Bygg-Fast, tel 070-428 16 16

Bilder