2015-11-17, kl 07:30

Pressinbjudan: Spaden i marken för Göteborgs första Bonum Seniorboende

Fredagen den 20 november sätts spaden i marken för den första bostadsetappen vid Nya Tuve Centrum. Brf Ljusglimten är också Göteborgs första Bonum Seniorboende – Riksbyggens boendekoncept för personer över 55 år. Det första spadtaget tas bland annat av fotbollsprofilen Ralf Edström.

Kommunens mål är att skapa en samlad och attraktiv stadsmiljö som gör Tuve Centrum till en mittpunkt i stadsdelen. Som ett led i det arbetet ska Nolehultsvägen bli en stadsgata med lugnare trafikrytm, torget få en ny välkomnande och inbjudande entré samt området få nya bostäder som förstärker såväl centrumkaraktären som ökar tryggheten och närvaron genom strategiska trappuppgångar och fönstersättningar.

– Här vill vi på Riksbyggen trygga framtiden med ett helt nytt kvarter och två nya bostadsrättsföreningar som tilltalar människor i alla åldrar. Sammanlagt handlar det om 114 lägenheter och flera bostäder på markplan som lätt kan anpassas för småskalig affärs- och handelsverksamhet, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef på Riksbyggen i Göteborg

Nu är det dags att sätta spaden i marken för den första etappen brf Ljusglimten som också är Göteborgs första Bonum Seniorboende. Under förmiddagen den 20 november – och inför spadtaget kl 12.00 – tänkte vi berätta mer om vårt boendekoncept Bonum Seniorboende.

– Det finns en stor efterfrågan på seniorboenden i Göteborgsregionen, därför är det glädjande att vi nu kommer igång och bygger vårt första Bonum Seniorboende i Göteborg, säger Lars Hovius, marknadsområdeschef Bonum seniorboende.

Läs gärna mer om Bonum brf Ljusglimten och Riksbyggen brf Ljuspunkten på respektive projekthemsida.

Media är varmt välkomna att delta under programmet.

Kl.10.30 Föreläsning om Bonumkoncepet

Hur är det att bo i en Bonumförening? Bonumvärden, en hjälpande hand.

Plats: Tuve bibliotek.

Kl.12.00 Första Spadtaget.

Fotbollsprofilen Ralf Edström m fl tar ett första spadtag 

Plats: byggarbetsplatsen.

Kl.12.30

Vi bjuder på en god och värmande lunch samt kaffe och kaka. Musik och sång.

Föranmäl gärna till: solveig@bonumseniorboende.se

För mer information:

Mikael Ahlén, marknadsområdeschef, Riksbyggen, 070-5872404

Lars Hovius, marknadsområdeschef Bonum, 070-3162518