Riksbyggens Hållbarhetsförening 2015 finns i Luleå 2015-11-06, kl 09:35

Riksbyggens Hållbarhetsförening 2015 finns i Luleå

Bostadsrättsföreningen Luleåhus nr 16 har utsetts till Riksbyggens Hållbarhetsförening 2015. Luleåhus nr 16 får bland annat utmärkelsen för sitt arbete med systematisk energioptimering och sina insatser för att stödja ett hållbart beteende i vardagen bland de boende.

I samband med Riksbyggens 75-års firande i Luleå Energi Arena den 5 november utsågs bostadsrättsföreningen Luleåhus nr 16 (Köpmangatan 52 och 54 i Luleå) till Årets Hållbarhetsförening inom Riksbyggen. Sammanlagt deltog 45 föreningar i tävlingen. Motiveringen till varför Luleåhus nr 16 får utmärkelsen lyder så här:

”Systematik och långsiktighet tycks genomsyra allt i denna förening. En aktiv finansiell hantering av både lån och likvida medel och en levande underhållsplanering har inneburit att föreningen haft en minst sagt stabil avgift över åren. Miljöarbetet drivs framåt av en levande miljöpolicy som inkluderar både systematisk energioptimering och insatser för att stödja ett hållbart beteende i vardagen bland de boende. En sund inställning till styrelsearbete där kompetensutveckling uppmuntras och där man eftersträvar att styrelsen som helhet ska täcka den mångfald av kompetenser som behövs. En medveten satsning på gemensamma fester och stans finaste gård bidrar till en stark social sammanhållning.”

– Utmärkelsen innebär en uppmuntran för oss att fortsätta med det hållbarhetsarbete som vi har inlett i föreningen. Vi upprättade en verksamhetsplan för några år sedan där hållbarhetsfrågorna är centrala och det har gett ett gott resultat. Satsningen på hållbarhet har betytt mycket för hela föreningen, säger Kenneth Bilander, ordförande i Luleåhus nr 16

Riksbyggen har utsett Årets Hållbarhets- eller miljöförening sedan år 2009 och innan dess Årets bostadsrättsförening sedan år 1990.

För mer information:

Charlotta Szczepanowski, hållbarhetschef Riksbyggen, tel 08-698 41 42

Kenneth Bilander, ordförande i Luleåhus nr 16, tel 070-218 44 79

Bildtext: Kenneth Bilander, ordförande i Luleåhus nr 16, tar emot en vinstcheck på 50 000 kronor av Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen och chef AO Bostad. Med på bild är också Fritz Nilsson, styrelseledamot och Gudmund Andersson, vice ordförande i Luleåhus nr 16.

Bilder