Första spadtaget för nya seniorbostäder i Uddevalla 2015-11-03, kl 07:00

Första spadtaget för nya seniorbostäder i Uddevalla

Nu startar bygget av Bonum Brf Guldstjärnan, två nya hus i Södergården med moderna seniorlägenheter i bostadsrättsform. Ett symboliskt första spadtag tas på torsdag den 5 november med representanter från Bonum, som är en del av Riksbyggen, samt från Uddevalla kommun och blivande boende.

Genom Bonum vill Riksbyggen göra skillnad i vardagen för hushåll där minst en person har fyllt 55 år. Bostadsrättsföreningens medlemmar får tillgång till individuellt anpassade tjänster. För den som behöver hjälp med något finns en så kallad Bonumvärd till hands.

Guldstjärnan är Riksbyggens andra nybyggnadsprojekt i Uddevalla på kort tid. Det består av ett fyra- och ett niovåningshus med totalt 57 lägenheter om 2–4 rum och kök. Vi startar även upp etapp två i Södergården, en traditionell Riksbyggen-förening för alla. Den etappen inrymmer ca 40 lägenheter, vars utformning nu påbörjas.

– Projektet har ett bra läge, i direkt anslutning till befintlig service och utan backar i närmiljön vilket uppfyller de krav på tillgänglighet vi har när vi planerar ett Bonumprojekt, säger Karin Ekström, säljare Bonum.

Guldstjärnans två hus är sammanbyggda med gemensamt garage och källare och en gemensam innergård. Projektet säljstartade i maj/juni. Redan nu är över 60 procent av lägenheterna i huset sålda och många reserverade.

– Efterfrågan är stor och det är viktigt för oss att kunna erbjuda bra seniorboenden. Ur ett samhällsperspektiv bidrar det dessutom till att flyttkarusellen drar igång och frigör hus för yngre generationer, säger Karin Ekström.

Varmt välkomna till första spadtaget! Vi bjuder på lättare lunch och kaffe efter ceremonin.

Tid: Torsdagen den 5 november kl 11.30 – ca 13.00
Plats: Skolgården, gamla Söderskolan (korsningen Parkgatan/Packhusgatan)
Parkering: Fotbollsplanen, med infart från Studievägen

Läs mer om Bonum Brf Guldstjärnan i Uddevalla på http://www.bonumseniorboende.se/guldstjarnan

För bilder, se relaterat material. 

Kontaktpersoner

Tomas Reuterberg, projektledare
tomas.reuterberg@riksbyggen.se
0522-64 56 43

Karin Ekström, säljare
karin.ekstrom@riksbyggen.se
0522-65 44 55

Bilder