Första spadtaget för nytt vård- och omsorgsboende i Högsby 2015-11-02, kl 07:00

Första spadtaget för nytt vård- och omsorgsboende i Högsby

Måndagen den 2 november byggstartar Riksbyggens kooperativa hyresrättsförening Emådalen Trygga Hem i Högsby. Ett symboliskt första spadtag tas i närvaro av boende, verksamhetspersonal, kommunanställda, politiker, byggherre och entreprenörer.

Projektet omfattar nybyggnation och renovering på Mogården i Högsby och på Välengården i Fagerhult. Totalt blir det 101 nya moderna vård- och trygghetsboenden i hyresrättsform, men med påverkansmöjligheter för de äldre som i en bostadsrätt.

– Mottagandet i kommunen är positivt, då behovet att se över lokalerna för äldreboendeverksamhet är stort. Andelen seniorer kommer att öka med 25 procent till år 2021, säger Anna Norregårdh Arnesson, projektledare på Riksbyggen.

Emådalen Trygga Hem äger bostäderna, kommunen driver verksamheten och Riksbyggen kommer att ta hand om den dagliga skötseln och utvecklingen av fastigheterna.

– Långsiktighet är en av värderingarna som föreningen Emådalen Trygga Hem vill stå för. Det genomsyrar hela projektet – bland annat genom en tydlig och öppen dialog mellan parterna och genom att använda en lokal byggentreprenör, PGJ Bygg från Oskarshamn, framhåller Anders G Jacobson, marknadsområdeschef Riksbyggen.

Varmt välkomna till första spadtaget med boende, verksamhetspersonal, kommunanställda, politiker, byggherre och entreprenörer! Vi bjuder på varm äppelmust med lättare tilltugg.

Tid: Måndagen den 2 november kl 17.00
Plats: Mogården, Dr Mobergers Väg 6 i Högsby

Kom och upplev den unika ljussättningen som visualiserar var den första etappen ska byggas. Efter ett symboliskt första spadtag när ”de tre eldsjälarna” tänds, avslutar vi med skönsång av kyrkans barn- och ungdomskör.

Kontaktpersoner
Anders G Jacobson, MO-chef Riksbyggen Bostad, tel 013-24 93 37
Anna Norregårdh Arnesson, Projektledare Riksbyggen Bostad, tel 0480-578 30

Bilder