Små, kvadratsmarta bostadsrätter på Nissastrand i Halmstad 2015-10-21, kl 08:30

Små, kvadratsmarta bostadsrätter på Nissastrand i Halmstad

Nu planeras för cirka 45 små och smarta lägenheter till en rimlig kostnad i Riksbyggens så kallade StegEtt-koncept på Nissastrand i Halmstad. Med Brf Salmo Salar riktar sig Riksbyggen framför allt till alla som vill ta chansen att skaffa sin första bostad.

Med ett unikt boendekoncept – StegEtt – erbjuder Riksbyggen möjligheten att köpa en kvadratsmart bostadsrättslägenhet i ett nybyggt hus till en rimlig kostnad. Storleken på lägenheterna som planeras blir på cirka 30-55 kvadratmeter. Det här är den näst sista tomten som bebyggs på Nissastrand, Halmstads nya centrala stadsdel. Beräknad inflyttning hösten 2017. Bakgrunden är att det saknas boende av den här typen i Halmstad och det vill vi råda bot på.

- Målet med vårt nya boendekoncept StegEtt är att erbjuda en rimlig total månadskostnad för den som vill köpa bostad för första gången. Det ligger helt i linje med Riksbyggens företagsidé att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla, säger Pontus Gustafsson, sälj- och marknadsansvarig Riksbyggen Sydväst.

Riksbyggen tror på samverkan, långsiktighet och samhällsansvar utifrån en kooperativ värdegrund och vill på det här sättet skapa en möjlighet för alla att kunna köpa en bostadsrätt.

De som visar intresse för bostäderna tidigt får vara med att påverka utformningen.
Riksbyggen kommer att lyssna noga till deras önskemål både när det gäller den gemensamma utformningen och den personliga prägeln i bostäderna. Totalt kommer det bli cirka 45 lägenheter – generösa ettor och tvåor med smarta förvaringslösningar och med uteplats eller balkong.

För att få chansen att köpa en av de här lägenheterna krävs att man sätter upp sig i intressekön för Brf Salmo Salar, som nyss öppnat. Riksbyggens Bosparare ges förtur när lägenheterna sedan fördelas. Försäljningen startar under våren 2016.

Namnet Salmo Salar
…är hämtat från latin och betyder atlantlax. En fisk som varje år vandrar uppströms från havet till det trygga sötvattnet i bl a Nissan, för att leka. Brf Salmo Salar går i ordens rätta bemärkelse också mot strömmen i Halmstad genom att vara först med sitt unika boendekoncept StegEtt.

För ytterligare information kontakta:

Åsa Bäckman, säljare Riksbyggen, 035-192515

asa.backman@riksbyggen.se

Bilder