Riksbyggen och AB Bostäder i Borås utvecklar Viskaholm 2015-10-15, kl 08:00

Riksbyggen och AB Bostäder i Borås utvecklar Viskaholm

Riksbyggen säljer 25 procent av fastigheten där Borås Wäfverier tidigare hade sin verksamhet till AB Bostäder i Borås. Tillsammans kan Riksbyggen och AB Bostäder bidra till att utveckla Borås och bygga såväl bostadsrätter som hyresrätter i ett mycket centralt och attraktivt läge.

Riksbyggen förvärvade tidigare i år fastigheten Viskaholm 2 i centrala Borås. Riksbyggen har erbjudit det kommunala bostadsföretaget AB Bostäder att förvärva 25 procent av fastigheten. AB Bostäder har nu beslutat att svara ja på Riksbyggens erbjudande om att gå in som delägare. Fastigheten ligger utmed Viskan mitt i centrala Borås, nära den nuvarande järnvägsstationen och stadens resecentrum. Sammanlagt handlar det om cirka 300 nya lägenheter.

– Vi är mycket nöjda med att vi tillsammans med AB Bostäder i Borås får större resurser att långsiktigt utveckla hela området Viskaholm. Det öppnar också för att vi kommer att kunna erbjuda både hyresrätter och bostadsrätter i området, säger Tommy Prissberg, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Samarbetet med AB Bostäder ligger helt linje med Riksbyggens roll som samhällsutvecklare för att skapa hållbara och attraktiva boenden för alla.

– Riksbyggen är precis som vi en aktör som arbetar med samhällsbyggnad. Vi är båda långsiktiga och uthålliga, vi har båda ett intresse av att utveckla Borås, säger Sven Liljegren, vd för AB Bostäder, vd för AB Bostäder.

Båda parter ser detta som oerhört viktigt stadsbyggnadsprojekt. Det är ett exceptionellt centralt beläget område med stor utvecklingspotential. Båda parter har en ambition att tillsammans med staden utveckla inte bara detta område utan närliggande Krokshalltorget och delar av Krokshallsberget.

För mer information:

Michael Ekberg, Regionchef, Riksbyggen, 070-577 70 65

Bilder