Pressinbjudan: Första spadtaget för 232 hyresrätter på Ribby Ängar 2015-10-13, kl 08:30

Pressinbjudan: Första spadtaget för 232 hyresrätter på Ribby Ängar

Torsdagen den 15 oktober tas första spadtaget för 232 nya hyresrätter på Ribby Ängar, Västerhaninge, som uppförs av Riksbyggen och Bygg-Fast. På plats för att ta det första spadtaget är bland andra Meeri Wasberg, kommunstyrelsens ordförande i Haninge, Leif Linde, Riksbyggens vd och Per-Olof Andersson, styrelseordförande Bygg-Fast.

Riksbyggen, tillsammans med Bygg-Fast, startar nu bygget av 232 nya hyresrätter i Västerhaninge som kommer att stå klara i slutet av 2017.

-Genom att tillföra Västerhaninge 232 nya hyresrätter är Riksbyggen med och tar ett samhällsansvar för att råda bot på den akuta bristen på lägenheter i området, säger Leif Linde, vd för Riksbyggen.

Lägenheterna kommer att byggas i två etapper och är en del av Riksbyggens satsning på att även producera hyresrätter, från att under en lång period enbart ha arbetat med nyproduktion av bostadsrätter. Det är också en viktig del i Riksbyggens roll som samhällsutvecklare att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

-Haninge fortsätter växa och Ribby Ängar blir ett nytt hem för nya Haningebor. Vi är glada över att det här projektet nu förverkligas och över det arbete som vi haft tillsammans med Riksbyggen, säger Meeri Wasberg, kommunstyrelsens ordförande i Haninge

Media är varmt välkomna att delta när det första spadtaget tas.

Dag och tid: torsdag 15 oktober, kl 12:45

Plats: Ribby Allé, Västerhaninge, Riksbyggens etablering

Skicka gärna en föranmälan till hakan.andersson@riksbyggen.se

För mer information:

Carl-Johan Hansson, chef AO Fastigheter, Riksbyggen, tel 08-698 41 08

Per-Olof Andersson, styrelseordförande Bygg-Fast, tel 035 15 31 45

Bilder