Bonum bygger nytt seniorboende i Höganäs 2015-09-11, kl 08:00

Bonum bygger nytt seniorboende i Höganäs

Nu är det klart att Bonum, som är en del av Riksbyggen, bygger ett nytt seniorboende med 29 lägenheter i Höganäs, en boendeform som det råder brist på i Höganäs idag. I samma område kommer Riksbyggen att bygga ytterligare en etapp med traditionella bostadsrätter i Höganäs.

De nya lägenheterna byggs centralt och nära till vattnet vid Julivallen/Folkparken och byggstarten beräknas till andra halvåret 2016.

– Riksbyggen vill bidra till utvecklingen av Höganäs och ett steg i det arbetet är Bonums byggande av ett nytt seniorboende, en boendeform som det finns ett stort behov av i Höganäs. Satsningen är ett led i Riksbyggens roll som samhällsutvecklare och skapare av attraktiva och hållbara boenden, säger Alexandra Gedda, försäljnings- och marknadsansvarig vid Bonum seniorboende.

Den demografiska utvecklingen i Skåne innebär att gruppen äldre blir större och att fler boenden som är anpassade för en äldre målgrupp behöver byggas.

– Många äldre efterfrågar idag ett boende som håller hög kvalitet och ger möjligheten att vara aktiv och fortsätta leva ett rikt liv, säger Alexandra Gedda.

Bonum vänder sig till hushåll där minst en person har fyllt 55 år. Bostadsrättsföreningens medlemmar får tillgång till individuellt anpassade tjänster. För den som behöver hjälp med något finns en så kallad Bonumvärd till hands. 

Läs mer om Bonum Brf Keramikern i Höganäs här.

Bonum seniorboende är en del av Riksbyggen, som sedan 1940-talet har projekterat och byggt hundratusentals bostäder runt om i Sverige. Genom Bonum vill Riksbyggen göra skillnad i vardagen för landets äldre.

För mer information:

Alexandra Gedda, försäljnings- och marknadsansvarig vid Bonum, tel 070-670 94 64

Bilder