Ulrika Nyström ny chef för Riksbyggen Bostad region Syd 2015-08-13, kl 15:00

Ulrika Nyström ny chef för Riksbyggen Bostad region Syd

Ulrika Nyström har utsetts till ny regionchef för Riksbyggens affärsområde Bostad, region Syd. Ulrika har lång erfarenhet från byggsektorn, inom såväl produktion som fastighets- och bostadsutveckling nationellt och internationellt.

 Ulrika kommer närmast från Sweco Management AB i Malmö och har genom åren haft tjänster och ansvarat för utvecklingsprojekt inom bland annat Skanska och Framfab. Ulrika bor i Helsingborg men har tidigare bott och arbetat i Tyskland, Polen, USA och Nya Zeeland.

- Skåne är sedan många år en viktig marknad för Riksbyggen. Vi vill inte bara öka produktionen av bostäder i regionen i prislägen som tilltalar olika generationer av befolkningen. Vi ser även stora möjligheter att bidra till upprustning och förnyelse av befintliga bostadsfastigheter. Jag är mycket glad över att Ulrika Nyström nu kliver in som regionchef för denna tillväxtmarknad. Den erfarenhet, kompetens och värdefulla kännedom om bostadsmarknaden i Skåne som Ulrika har kommer väl till pass när Riksbyggen nu tar ett steg framåt i regionen, säger Mårten Lilja affärsområdeschef Bostad samt vvd Riksbyggen.

- Jag trivs och drivs av miljöer som är kund- och konsumentstyrda. Det är Riksbyggen. Jag ser mycket fram mot mitt nya uppdrag som till stor del handlar om att leverera marknadsanpassade produkter för att bygga framtidens samhälle. Det händer mycket inom hela bostads- och byggbranschen så det gäller att vi har både hög marknadsnärvaro och är snabbfotade. Det gillar jag, säger Ulrika Nyström.

Ulrika Nyström tillträder sin nya tjänst på Riksbyggen i Malmö den 21 september.

För mer information, kontakta gärna

Mårten Lilja, tel 070-235 00 95

Ulrika Nyström, tel 0730-895 359

Ann-Sofie Olsson, presschef, 072-701 87 89

Bilder