2015-04-02, kl 12:19

Bonum planerar seniorboende i Båstad

Med allt fler pigga äldre ökar behovet av boenden, särskilt anpassat för denna grupp. I Skåneregionen möts utvecklingen med en satsning på seniorboenden, genom Riksbyggens Bonum-koncept.

Den demografiska utvecklingen i Sverige ger oss allt fler äldre, som är pigga och friska nog att vara aktiva högt upp i åldrarna. De är medvetna konsumenter av allt ifrån mat och kläder till resor och boende. Samtidigt är bristen på boende anpassat efter denna grupps önskemål och krav betydande.

I idylliska Båstad planerar Bonum seniorboende att bygga 33 bostadsrätter med hög standard. Lägenheterna 2-4 rum och kök är fördelade på två hus med utsikt över såväl Hallandsåsens sluttning som Laholmsbukten. De moderna lägenheterna erbjuder öppna och ljusa planlösningar som tillsammans med härliga balkonger och trevliga uteplatser skapar ett boende som det blir lätt att trivas i. Ett stenkast från huset finns både matbutik och ett café. En bit bort finns tennisbana, en golfbana och ett strövområde.

- Vår tanke är att vår bostadsrättsförening i Båstad ska bli två vackra hus med inbyggd trivsel och gemenskap, där social samvaro spirar. Vi vet att det finns en stor efterfrågan på seniorlägenheter här då Båstad är en av kommunerna i Skåne som har störst andel äldre, säger Alexandra Gedda, försäljnings och marknadsansvarig Bonum, Riksbyggen Syd.

Inom seniorbostadskonceptet Bonum bygger Riksbyggen bostadsrätter för personer där minst en i hushållet fyllt 55 år. I dessa lägenheter är det möjligt att leva aktivt långt upp i åldrarna, tack vare god plane­ring och utformning, ansvarstagande för bostadsrättsföre­ningarnas ekonomiska och tekniska förvaltning, liksom individuellt anpassade tjänster till föreningens medlemmar. Behöver man som boende hjälp med något finns en Bonum­värd till hands. I husen finns övernatt­nings­lägenhet för gäster, liksom gemen­sam­hets­lokal som de boende disponerar.

Fredagen den 3 februari kl 11.00–12.30 vid Badkrukan i Hamnen, ges en försmak av vad vi på Bonum erbjuder.

Läs mer: http://www.bonumseniorboende.se/ny-seniorbostad/aktuella-projekt/skane/bonum-bastad/

Bonum seniorboende är en del av Riksbyggen, som sedan 1940-talet har projekterat och byggt hundratusentals bostäder runt om i Sverige. I år fyller Riksbyggen 75 år och tar till vara sitt arv som samhällsutvecklare, från grundandet med målet att sätta fart på bostads­byggandet – till i dag då företaget bland annat utvecklar hållbara seniorbostäder. Under devisen ”Bo bra – må bättre” vill man med Bonum göra skillnad i vardagen för landets äldre.

För mer information, kontakta:

Alexandra Gedda, försäljnings- och marknadsföringsansvarig Bonum, tel. 040-10 94 64