2015-03-26, kl 07:56

​Nu växer Örebro österut i nytt bostadsprojekt

Det behövs fler bostäder i Örebro. Nu växer Örebro i öster om stadskärnan med 600 bostäder som planeras i natursköna Norra Ormesta nära Oset och Hjälmaren. Först ut är Riksbyggen med 29 lägenheter med byggstart i oktober, men redan i maj är det säljstart för lägenheterna.

Örebro, en het bostadsmarknad där befolkningsökningen sker snabbare än byggandet. Men nu planeras ett helt nytt område med 600 bostäder i östra Örebro.

Området är beläget i norra Ormesta ett par kilometer från city, nära naturreservatet Oset och Hjälmaren. Service planeras till området, bland annat en förskola och en idrottsplats. Och redan nu finns cykelbanor, promenadstråk och kollektivtrafik fram till området.

Närheten till Hjälmaren, promenadstråk och naturreservatet bör locka bostadsintressenter som vill ha både staden och naturen in på knuten.

Bland de första ut i området att bygga är Riksbyggen som i fas ett bygger 29 lägenheter med inflyttning under våren 2017. Totalt kommer Riksbyggen att bygga 60 lägenheter i området.

– Efterfrågan på bostäder i Örebro är stor. Därför känns det extra roligt att få ge Örebros bostadsintressenter möjligheter till ett boende som både är naturnära och stadsnära, som många efterfrågar i dag. Hållbarhetsperspektivet är viktigt för oss på Riksbyggen. Det ger många fördelar för miljön och inte minst de boende låga kostnader när det gäller energianvändandet, säger Carina Akterhag, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Lägenheterna blir välplanerade om 2 till 4 rum och kök i storlekarna 60 till 85 kvadratmeter. Planlösningarna blir öppna och tar vara på ytan på ett effektivt sätt. Balkongerna blir väl tilltagna med utsikt över naturreservatet.

För Riksbyggen, som i år firar 75 år, står ett hållbart boende i fokus. Hållbarhetsperspektivet innebär att användandet av ändliga resurser hålls nere under produktionen och att de boende får ett sunt inneklimat och att den låga energianvändningen ger de boende pengar över till annat.

Riksbyggen släpper de nya bostäderna till försäljning i slutet av maj.

För mer information, kontakta:
Carina Akterhag, marknadsområdeschef Riksbyggen, tel. 070-265 34 02