​Riksbyggen får förvaltningsuppdrag från SEB 2015-03-17, kl 10:25

​Riksbyggen får förvaltningsuppdrag från SEB

SEB:s nya fastighetsfond Domestica II, som investerar i bostadsfastigheter i svenska tillväxtorter, lägger all förvaltning av fondens fastigheter på Riksbyggen. Initialt omfattar uppdraget fastigheter under produktion i Kungsängen och Norrköping, men kommer successivt att utökas.

– Vi är väldigt glada över förtroendet att få sköta förvaltningen av SEB:s nya fond, säger Tommy Kjellén på Riksbyggen. Det är en stor affär för oss som visar på Riksbyggens bredd inom bostadsförvaltning.

Uppdraget omfattar totalförvaltning av fondens fastigheter. Avtalet löper på åtta år med option på ytterligare två år och innefattar initialt fastigheter som är under produktion i Kungsängen och Norrköping, men kommer att utökas i takt med att ytterligare fastigheter förvärvas.

– Med de positiva erfarenheter vi har från SEB:s första Domestica fond är vi glada att kunna ha Riksbyggen som totalleverantör även i Domestica II, säger Richard Gavel på SEB.

– Uppdraget är ett gott betyg för Riksbyggens förvaltningsverksamhet och ger en tydlig signal om att vi är en attraktiv företagspartner, säger Riksbyggens vd Leif Linde. Vi har 75 års erfarenhet och kunskaper i bagaget, och kan med det ge bästa tänkbara service.

För mer information, kontakta:
Tommy Kjellén, kundansvarig Riksbyggen Fastighetsförvaltning, tel. 08-602 36 03
Michael Bernzon, chef företag & offentligt Riksbyggen Fastighetsförvaltning, tel. 08-602 36 96
Richard Gavel, portföljförvaltare SEB Real Estate, 08-763 98 73
Tomas Krywult, fastighetschef SEB Real Estate, 08-763 63 29 

Bilder