​Första spadtaget för seniorbostäder i Viksjö centrum 2015-03-02, kl 08:02

​Första spadtaget för seniorbostäder i Viksjö centrum

I Viksjö centrum i Järfälla planerar Bonum seniorboende att uppföra två hus med totalt 51 moderna lägenheter om 2-4 rum och kök. Ett symboliskt första spadtag tas på fredag den 6 mars, i närvaro av kommunstyrelsens ordförande och blivande boende.

Bonum seniorboende utvecklar bostadsrätter för personer som fyllt 55. I dessa är det möjligt att leva aktivt långt upp i åldrarna, genom god plane­ring och utformning, ansvarstagande för bostadsrättsföre­ningarnas ekonomiska och tekniska förvaltning samt för fastighetsservice, liksom individuellt anpassade tjänster till föreningens medlemmar.

Brf Ängshöjden får utsikt över Viksjö och ligger i direkt anslutning till Viksjö centrum med service och butiker. Bostäderna planeras utifrån målgruppens önskemål om bekvämlighet och genomtänkta lösningar. Balkonger och uteplatser är väl tilltagna. Behöver man hjälp med något finns en Bonumvärd nära till hands. I husen finns övernattningslägenhet för gäster, liksom en gemen­sam­hets­lokal där man kan träffa andra i huset om och när man önskar.

Medierepresentanter hälsas varmt välkomna till ett symboliskt första spadtag. Deltar gör bl a Bonums marknadsområdeschef för Stockholm, Jens Reinholdt, som tar det första spadtaget tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (s) samt en representant från blivande boende i Brf Ängshöjden.

Bonum kommer att bygga in ett tidsskrin i Brf Ängshöjden för framtida generationer att upptäcka, och deltagare vid spadtagsceremonin uppmanas att ta med något personligt som t ex ett foto, vykort eller en tidningsartikel att lägga i skrinet.

Datum och tid: Fredag den 6 mars kl. 11-12.30
Plats: Bonums orangea bod i korsningen Viksjöplan/Traktorvägen

Det kommer att bjudas på dryck och tilltugg i ett tält på platsen.

Bonum seniorboende är en del av Riksbyggen som sedan 1940 har projekterat och byggt hundratusentals bostäder runt om i Sverige. Runt Viksjö centrum kommer Riksbyggen totalt uppföra nya 130 bostäder de närmaste åren, varav 51 inom ramen för Bonum seniorboende.

För mer information, kontakta:
Jens Reinholdt, marknadsområdeschef Bonum Stockholm, 08-698 42 42
Angelica Ringström, kundansvarig Bonum, 08-533 635 16

Bilder