​Första spadtaget för Brf Solgläntan i Gränby Backe 2015-02-02, kl 07:56

​Första spadtaget för Brf Solgläntan i Gränby Backe

På onsdag den 4 februari tas det symboliska första spadtaget för 92 nya bostäder i Gränby Backe i Uppsala. Det är Riksbyggen som bjuder in för att berätta om de två hus man tänker bygga, med lägenheter för såväl för unga människor på jakt efter sin första lägenhet som större hem för sambos och familjer.

– Det har varit ett stort intresse för det här projektet, säger Karin Dimander Lannergård på Riksbyggen. Redan i december hade två tredjedelar av lägenheterna tecknats av intresserade. Jag tror att det är takterassen och de gröna omgivningarna i kombination med närheten till den stora gallerian Gränby Centrum som lockar. Här kommer man kunna bo med ena skon i city och andra stöveln på landet.

Riksbyggen bildades 1940 och firar i år 75-årsjubileum. Det är ett kooperativt företag som både utvecklar och förvaltar bostäder. Man strävar efter hållbarhet och att genom grundvärderingar som långsiktighet, trygghet och samverkan skapa hållbara miljöer för människor att bo och leva i.

Hållbarhetstänkandet märks bland annat genom att de båda husen i Brf Solgläntan byggs med en välisolerad stomme med syfte att få en låg energianvändning. Fastigheten förses med gemensam mätare för den totala energiförbrukningen, och individuella mätare i samtliga lägenheter. Huset certifieras för Miljöbyggnad silver.

I Brf Solgläntan bygger Riksbyggen bland annat 37 tvårumslägenheter inom StegEtt, företagets boendekoncept för unga människor på jakt efter ett eget boende. Alla dessa lägenheter har hög standard och eget sovrum. I det huset blir det också 3:or med rymlig hörnbalkong. I det andra huset blir det allt från tvårummare med uteplats mot gården till 4:or med uthyrningsrum (egen ingång). Huset har sju våningar med sammanlagt 55 lägenheter. Hissen går ända ned i garaget och upp till takterrassen med utsikt över Uppsala.

Planerat tillträde är hösten 2016.

Vid ett symboliskt första spadtag medverkar bl a kommunalråd Erik Pelling (s), projektets första köpare och projektledare Bengt Löfgren. Medierepresentanter hälsas varmt välkomna!

Datum och tid: Onsdag den 4 februari kl. 11-13
Plats: Solskensgatan, Uppsala

För mer information, kontakta:
Bengt Löfgren, projektledare Riksbyggen, tel. 018-18 97 12
Karin Dimander Lannergård, sälj- och marknadsansvarig Riksbyggen, tel. 018-18 97 12

Bilder