​Planer för nya seniorboenden i Håkanstorp 2015-01-29, kl 08:14

​Planer för nya seniorboenden i Håkanstorp

Med allt fler pigga äldre ökar behovet av boenden, särskilt anpassade för denna grupp. I Skåneregionen möts denna utveckling med en satsning på seniorboenden, genom Riksbyggens Bonum-koncept.

Den demografiska utvecklingen i Sverige ger oss allt fler äldre, som är pigga och friska nog att vara aktiva högt upp i åldrarna. De är medvetna konsumenter av allt ifrån mat och kläder till resor och boende. Samtidigt är bristen på boende anpassade efter denna grupps önskemål och krav betydande.

Bonum bygger bostadsrätter för personer där minst en i hushållet fyllt 55 år. I dessa lägenheter är det möjligt att leva aktivt långt upp i åldrarna, tack vare god planering och utformning, ansvarstagande för bostadsrättsföreningarnas ekonomiska och tekniska förvaltning, liksom individuellt anpassade tjänster till föreningens medlemmar. Behöver man som boende hjälp med något finns en Bonumvärd till hands. I husen finns övernattningslägenhet för gäster, liksom gemensam­hets­lokal som de boende disponerar.

I Håkanstorp planerar Bonum för seniorboenden i ett hus med utsikt över Malmö med omnejd. Huset kommer att ligga på tomten där gamla Katarina kyrka finns i dag och blir elva våningar högt. Det kommer erbjudas flera olika lägenhetsalternativ, 2 – 4 RoK. Stora balkonger och uteplatser som alla ligger i söderläge.

– Vår tanke är att Brf Kungsliljan ska bli ett vackert och markant hus med inbyggd trivsel och gemenskap, där social samvaro spirar, säger Emil Nilsson på Bonum. Vi vet att det finns en stor efterfrågan på lägenheter med en god prisbild som vanliga människor har råd att köpa.

Granne med huset finns både matbutik och ett café, och vill man resa någonstans går bussen direkt utanför huset. En bit bort finns en golfbana och ett strövområde.

På söndag den 1 februari kl. 14-15 ges en försmak av planerna för Brf Kungsliljan i Håkanstorp. Tomtvisning sker på Sallerupsvägen 79, gamla Katarina kyrka.

Under januari – mars träffar Bonum intressenter i en fokusgrupp för att hjälpa till att forma ett hus där seniorer kan trivas och ha ett tryggt och bekvämt liv. I Skåne visas den 1 februari även seniorboenden i Helsingborg, Malmö (Husie och Limhamn), Hjärup (Staffanstorp) och Lund (Dalby).

Bonum seniorboende är en del av Riksbyggen, som sedan 1940-talet har projekterat och byggt hundratusentals bostäder runt om i Sverige. I år fyller Riksbyggen 75 år och tar till vara sitt arv som samhällsutvecklare, från grundandet med målet att sätta fart på bostads­byggandet – till i dag då företaget bland annat utvecklar hållbara seniorbostäder. Under devisen ”Bo bra – må bättre” vill man med Bonum göra skillnad i vardagen för landets äldre.

För mer information, kontakta:
Alexandra Gedda, försäljnings- och marknadsföringsansvarig Bonum, tel. 040-10 94 64

Bilder