Första spadtaget för Brf Rasten i Ljusstaden, Östra Vimpeltorpet 2014-04-29, kl 09:52

Första spadtaget för Brf Rasten i Ljusstaden, Östra Vimpeltorpet

I dag, tisdag den 29 april, tas det första symboliska spadtaget för Riksbyggens nya radhusområde i Kalmarstadsdelen Ljusstaden, Östra Vimpeltorpet. Spadtaget tas av Riksbyggens vd Leif Linde.

I bostadsrättsföreningen Rasten kommer 13 stilrena och smart planerade radhus i ett och två plan att byggas. Bostäderna finns i storlekarna 2-5 r.o.k., 69-119,5 kvm, vilket är tänkt att passa både det lilla hushållet och den stora familjen. I tvåplanshusen finns utrymme för upp till hela fem sovrum, men man kan annars välja två sovrum och ha resten som öppna ytor. I enplanshusen har man god överblick av bostadens alla delar.

Varje radhus kommer ha carport som ingår i avgiften, och det finns möjlighet att hyra ytterligare parkeringsplats. Alla hus har också förråd och uteplats i form av terrass och trädgård.

Nära intill området finns havsbadet och natursköna strövområden, samt golfbana på cykel- och gångavstånd. För den som tar bussen finns närbelägna busshållplatser med goda förbindelser till Kalmars olika delar.

Vid det första spadtaget, som tas av Riksbyggens vd Leif Linde, bjuds bubblande dryck, tal och underhållning samt tårta och kaffe.

Datum och tid: tisdag den 29 april 2014 kl. 15-16
Plats: Byggplats längs Lech Walesas gata, mitt emot grönområde och lekplats

Närheten till E22 och Norra vägen gör att resan in till Kalmar city och Öland kort och för den upptäcktssugna finns shoppingområdet Hansa City några minuter bort.

Projektfakta: Brf Rasten
Antal bostäder: 13 st.
Storlek: 2 - 5 r.o.k.
Pris: 1 295 000 - 1 955 000 kr
Avgift: 3 745 - 5 748 kr
Upplåtelseform: Bostadsrätt


Bilder