Första spadtaget för seniorboendet Nafnes Gård i skånska Hjärup 2014-12-08, kl 08:04

Första spadtaget för seniorboendet Nafnes Gård i skånska Hjärup

Lagom till Lucia tas det symboliska första spadtaget för Bonum seniorboende Nafnes Gård, mitt i skånska Hjärup. Det blir fyra hus i form av stora stadsvillor med totalt 48 lägenheter med 2-4 rum vardera, alla med balkonger eller uteplatser.

– Vi är väldigt glada att i Hjärup kunna erbjuda ett boende utan måsten där man bara kan koppla av och ägna sig åt roliga saker, säger Alexandra Gedda, sälj- och marknads­ansvarig på Bonum. I Bonum Brf Nafnes Gård får man ett vackert hem att trivas i, nu och i framtiden.

Det är Riksbyggens verksamhet för seniorer, Bonum, som tar hand om all förvaltning och erbjuder en mängd tjänster för att göra vardagen för de boende trygg, bekväm och trivsam. Man behöver inte bry sig om skötsel av byggnaden eller saker som gräs­klipp­ning och snöröjning. Det tar Bonum hand om. En Bonumvärd kan dessutom hjälpa till med allt från flytthjälp, fönsterputsning och montering av möbler till att vattna blom­morna när man är bortrest. Bonumvärden hjälper även till med att anordna sociala aktiviteter.

På bästa läge i Hjärup bygger Bonum 48 lägenheter, fördelat på tvåor, treor och fyror samt övernattningslägenhet, gemensamhetslokal och tvättstuga. Den gemensamma innergården mellan de fyra husen kommer att rymma flera sittgrupper och en boule­bana. Föreningen Brf Nafnes Gård har fått sitt namn efter vikingen Nafne som reste en runsten i byn efter sin bror Toke. Inflyttning i de första husen är planerad till första kvartalet 2016.

Brf Nafnes Gård ligger vid Stationsstigen i Hjärup, granne med Hjärups skola och Centrum­gården. Det är nära till promenadstråk, grönområden och olika typer av service. För den som längtar efter stadsliv så tar det från Hjärup inte mer än fem minuter med tåg till Lund eller tio till Malmö.

Som tidigare rapporterats får de boende i Brf Nafnes Gård Hälsomedicinskt center som grannar. Vårdcentralen har funnits i Hjärup sedan 2009 och är en väletablerad verksam­het som erbjuder flera olika vårddiscipliner. De flyttar in i sina nya lokaler hösten 2015.

Medierepresentanter hälsas nu varmt välkomna till det första spadtaget!

Datum och tid: Fredag den 12 december kl. 12.00 serveras lunch, kl. 13.00 blir det luciatåg med årskurs 4 från Hjärupsskolan och kl. 13.30 tas ett gemensamt spadtag av representanter för Staffanstorps kommun, Riksbyggen och Bonum.
Plats: Bostudion på Fredriks väg 1.

För mer information, kontakta:
Alexandra Gedda, sälj- och marknadsansvarig, Bonum Seniorboende, tel. 040-10 94 64

Bilder