​Första spadtaget för Brf Albertina i Göteborg 2014-12-01, kl 08:04

​Första spadtaget för Brf Albertina i Göteborg

När Brf Albertina står klart 2016 kommer det att vara en av de sista byggnationerna i Västra Eriksberg i Göteborg. Ett av Västsveriges mest eftertraktade bostadsområden börjar därmed bli fulländat. På onsdag den 3 december bjuder Riksbyggen in till det första spadtaget.

Precis intill Eriksbergskranen – ett av Göteborgs mest kända kulturmärken – har bostads­området Eriksberg vuxit upp vid den sju km långa kajpromenaden. I bostads­rättsföreningen Albertinas två 9-våningshus kommer här finnas 89 lägenheter i storlekarna 32-134 kvm, fördelade på 1-5 rum och kök. På nionde våningen blir det exklusiva terrasslägenheter. Planlösningar, balkonger och fönstersättningar är noga genomtänkta för att generera så mycket ljus, utblick och havsbris som möjligt.

– Vi är väldigt glada att kunna erbjuda boende för de som tröttnat på alla måsten och som värdesätter det enkla, goda och sköna livet, säger Mikael Ahlén, chef för Riksbyggen Bostad Väst. I Brf Albertina bygger vi moderna bostäder i ett fantastiskt, vattennära läge.

De nya husen blir certifierade enligt Sweden Green Building Councils system Miljö­byggnad. Systemet baseras på svenska bygg- och myndighetsregler samt svensk bygg­praxis och ger ett kvitto på kvalitet när det gäller energi, inomhusmiljö och material. För de boende innebär det bland annat individuell mätning av el, varm- och kallvatten.

Det blir en upphöjd, grön gård mellan husen, med utsikt över hamnbassängen. Förutom relaxavdelning med bastu, gårdshus med solterrass på taket samt gästlägenhet kommer de boende ha tillgång till en myshörna med utsikt över vattnet och dockan, boulebana, grillplats och sittgrupp under segeldukstak. Parkeringsplatser finns både i garaget under gården och i gemensamhetsgaraget på Monsungatan. Det kommer även finnas möjlighet till egen båtplats.

– Det är roligt att så många redan köpt lägenheter i de nya husen, säger Solveig Strand Andrén, säljare på Riksbyggen Bostad Väst. Det är nog närheten till stadens puls, havets lugn, dockan, småbåtshamnen och grönskan, i kombination med kajpromenadens historia, caféer, småbutiker och restauranger som gör Brf Albertina så unikt.

I samband med ett symboliskt första spadtag för bjuds den byggande styrelsen för bostadsrättsföreningen Albertina och kommande boende, byggnadsnämndens ordförande Mats Arnsmar (S) och andra representanter för Göteborgs stad in. Även medierepresentanter hälsas varmt välkomna.

Datum och tid: Onsdag den 3 december kl. 12
Plats: Monsungatan, byggarbetsplatsen (Västra Eriksberg)

Efteråt bjuds det på mingel och lättare lunch.

Inflyttning i Riksbyggen Brf Albertina planeras ske sommaren 2016.

För mer information, kontakta:
Mikael Ahlén, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Väst, tel. 031-704 68 63
Gert Lönnroth, projektledare Riksbyggen Brf Albertina, tel. 031-704 56 06
Solveig Strand Andrén, säljare Riksbyggen Bostad Väst, tel. 031-704 56 09

Bilder