Riksbyggen bygger nytt på Råå i Helsingborg 2014-11-13, kl 09:04

Riksbyggen bygger nytt på Råå i Helsingborg

På måndag den 17 november tas det symboliska första spadtaget för såväl flerbostadshus som radhus och parhus på Råå i Helsingborg. Bakom projektet står Riksbyggen och Veidekke.

Flerbostadshusen kommer att uppföras i två etapper och har tre och fem våningar. I kvarteret kommer Riksbyggen även att bygga radhus och parhus. Första etappen blir de tre mest söderliggande husen, med sammanlagt 38 lägenheter. De som flyttar in kan välja mellan 1-4 rumslägenheter – från 31,5 till 93 kvadratmeter. Alla lägenheterna har öppen planlösning för vardagsrum/kök/matplats. Till lägenheterna finns antingen balkong eller uteplats.

Självklart har lägenheterna tvättmaskin och torktumlare. De större har även gästtoalett. Vitvarorna i köket håller högsta miljöklass.

Från området är det bara 500 meter till havet och 200 meter till centrala Råå, med restauranger, caféer, butiker, systembolag, vårdcentral, apotek, gym med mera. På lika kort gångavstånd finns också skola och flera förskolor. Det är även nära till busshållplatsen för kommunikationer med centrala Helsingborg, samt till E6/E20-påfarten med bil.

Medierepresentanter hälsas varmt välkomna!

Datum och tid: Måndag den 17 november kl. 12
Plats: Korsningen vid Lybecksgatan/Landskronavägen

På plats finns kommunalråd Christian Orsing 
(m) för att tillsammans med representanter från Riksbyggen och Veidekke samt från blivande boende, ta det första spadtaget för Riksbyggens nya bostäder på Råå. Riksbyggen bjuder på mingel, mat och dryck.

Inflyttning beräknas ske under andra kvartalet 2016.

För mer information, kontakta:
Tony Petäjä, projektledare Riksbyggen Bostad Syd, tel. 042-18 66 31
Joakim Bengtsson, säljansvarig Riksbyggen Bostad Syd, tel. 042-18 66 19

Bilder