BostadsrättsMässan reder ut hållbarhetsbegrepp 2014-10-07, kl 08:05

BostadsrättsMässan reder ut hållbarhetsbegrepp

Hållbar utveckling känner de flesta till, men trots det är det svårt att sätta fingret på vad det egentligen innebär. Och hur är det egentligen med ”miljö” och ”miljöanpassad” som användes frekvent för bara ett par år sedan. Är det samma sak som hållbarhet? På seminariet ”Hållbarhet ur olika perspektiv” på BostadsrättsMässan i Malmö reder bland andra Sveriges bästa hållbarhetschef, Charlotta Szczepanowski på Riksbyggenn ut begreppen.

Social hållbarhet, ekologisk hållbarhet, miljömässig hållbarhet, ekonomisk hållbarhet, ekosystemtjänster, energianvändning, miljövänlig och miljöanpassad. Listan med begrepp inom temat hållbarhet kan göras lång. Men vad innebär de olika begreppen? Och hur kan man som styrelse i en bostadsrättsförening jobba för att få medlemmarna med sig i hållbarhetsarbetet?
Under BostadsrättsMässan i Malmö kommer experter från Riksbyggen, SBC och HSB att försöka reda ut begreppen och ge tips hur man som styrelse i en bostadsrättsförening kan komma igång med hållbarhetsfrågorna och var man börjar. En av talarna är Riksbyggens Charlotta Szczepanowski, som på Sustainability Day i våras utsågs till Sveriges bästa hållbarhetschef.
Tid: Fredag 10 oktober och lördag 11 oktober, klockan 14.30

Plats: Stora Scen, MalmöMässan
Seminarium: Hållbarhet ur olika perspektiv – Hur kan en brf jobba med miljöfrågor?
Talare: Charlotta Szczepanowski, hållbarhetschef Riksbyggen; Anders Österlund, verksamhetsansvarig teknisk förvaltning SBC; Roland Jonsson, energichef HSB (fredag)/ Annika Mattsson, energi- och miljösamordnare HSB Malmö (lördag).

För mer information, kontakta:
Karin Moberg, projektledare BostadsrättsMässan 08-506 650 04, karin.moberg@artexis.se
Marika Metsola Renström, pressansvarig, 08-506 650 35, marika.renstrom@artexis.se


Om BostadsrättsMässan
BostadsrättsMässan är den etablerade mötesplatsen där bostadsrättsföreningars styrelser, bostadsrättshavare och andra bostadsrättsintresserade möts. På BostadsrättsMässan Malmö får besökarna direktkontakt med leverantörer och experter. Rådgivning, inspiration och värdefulla lärdomar som gör att de sparar tid, får kunskap om sitt ansvar och blir säkrare i sin roll. Mässan arrangeras av Artexis Nordic tillsammans med HSB Malmö, Riksbyggen och SBC. Läs mer på: www.bostadsrattsmassan.se


Bilder