Första spadtaget för nytt seniorboende i Jönköping 2014-09-24, kl 08:04

Första spadtaget för nytt seniorboende i Jönköping

På fredag den 26 september tas det symboliska första spadtaget för ett nytt seniorboende vid en av Kålgårdens äldsta och mest omtyckta platser, Aspholmen. Boendet, som kommer att heta Brf Aspholmen, är till för personer över 55 år som vill leva ett aktivt liv i ett centralt läge.

Det är Riksbyggens verksamhet för seniorer, Bonum, som tar hand om all förvaltning och erbjuder en mängd tjänster för att göra vardagen för de boende tryggare, bekvämare och trivsammare. Man behöver inte bry sig om skötsel av byggnaden eller saker som gräsklippning och snöröjning. Det tar Bonum hand om. En Bonumvärd kan dessutom hjälpa till med allt från flytthjälp, fönsterputsning och montering av möbler till att vattna blommorna när man är bortrest. Bonumvärden hjälper även till med att anordna trevliga träffar och sociala aktiviteter.

Vid det första spadtaget för Brf Aspholmen deltar kommunalrådet Ann-Marie Nilsson (C), byggande styrelsen med ordförande Hans-Erik Andersson, Bonumchef Lars Hovius, marknadsområdeschef Bengt Thörnqvist för fastighetsförvaltningen samt kommande boende i föreningen. Medierepresentanter hälsas varmt välkomna.

Datum och tid: Fredag den 26 september kl. 11.00
Plats: Byggarbetsplatsen på Kålgården, Västra Holmgatan 28A, Jönköping

Byggnaden uppförs bredvid Jönköpings enda bevarade utvärdshus, Aspholmen, med anor från 1700-talet. När allt står klar kommer Brf Aspholmen att rymma 45 bostadsrättslägenheter i olika storlekar. Inflyttning är beräknad till början 2016. Skanska är totalentreprenör.

I Brf Aspholmen kommer det finnas en mängd gemensamma ytor och lokaler som de boende kan utnyttja. Byggnaden rymmer en gemensamhetslokal för t ex styrelsemöten, middagar och fester. Man har även tillgång till ett motionsrum och en tilltagen bastu. Ute på gården finns dessutom ett utegym för den som vill leva ett aktivt liv i anslutning till lägenheten. Övernattningslägenheten kan utnyttjas av alla i byggnaden och bokas i förväg för gäster. I byggnaden finns även en grovtvättstuga som kompletterar utrustningen i lägenheternas badrum.

För mer information, kontakta:
Pontus Gustafsson, sälj och marknadsansvarig Riksbyggen Sydväst, tel. 036-10 84 33, pontus.gustafsson@riksbyggen.se


Bilder