Första spadtaget för Brf Sjökortet på Lillåudden 2014-09-01, kl 08:43

Första spadtaget för Brf Sjökortet på Lillåudden

På torsdag den 4 september tas det första spadtaget för Riksbyggens nya satsning med 28 lägenheter i Brf. Sjökortet som byggs på Lillåudden i Västerås. Medierepresentanter hälsas varmt välkomna.

Lillåudden är ett nytt Mälarnära bostadsområde i Västerås. Området ligger även nära Västerås centrum, med ett rikt utbud av service och kvällsliv. Mellan Lillåudden och Östra Hamnen finns en gång- och cykelbro vilken förkortar avståndet till centrum och centralstationen.

Brf. Sjökortet består av ett hus längs med Lillåuddsallén i sex våningar med 28 lägenheter. Varje lägenhet är i ett plan, och storlekarna går från 2 r o k på 62 kvm till 4 r o k på 106 kvm. Alla lägenheter får väl tilltagna inglasade balkonger i syd-/västläge och sjöutsikt mot Mälaren. Flera har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. I huset kommer det att finnas en gemensamhetslokal med övernattningsmöjligheter och föreningen kommer även få en stor gemensam gård med plats för umgänge.

Utanför dörren ligger parkeringsplatserna med elstolpe för motorvärmare, varav en är speciellt för boende med elbil.

Husets två övre plan i sydvästligt läge får solceller på fasaden samt på taket. Elen från solcellerna kommer att täcka fastighetselen i stor utsträckning och påverka föreningens och de boendes driftskostnader positivt. Huset kommer även få så kallad hållbar fjärrvärme, vilket betyder att den är producerad av förnyelsebar energi.

Planerad inflyttningsstart i Brf. Sjökortet vintern 2015/2016.

Första spadtaget till bygget av Brf. Sjökortet tas av Riksbyggens vice vd Mari Broman, Aros Bygg & Förvaltning AB:s vd Mikael Sjölund samt en representant från de boende. Medierepresentanter hälsas varmt välkomna!

Datum och tid: Torsdag den 4 september kl. 16
Plats: Lillåuddsallén (ingång från hörnet av Kummelgatan/Verksgatan), Västerås

För mer information, kontakta:
Henrik Sjölund, projektledare Riksbyggen Bostad Öst, tel. 021-10 32 54


Bilder