Ny kommunikationschef på Riksbyggen 2014-06-02, kl 14:07

Ny kommunikationschef på Riksbyggen

I höst lämnar Mårten Lilja rollen som kommunikationschef för att från den 1 december bli ny chef för företagets affärsområde Bostad. Han tar då över efter Mari Broman som slutar i november. Ny kommunikationschef blir Britta von Schoultz.

Mårten Lilja började som utredningschef på Riksbyggen 2007, blev 2009 chef för föreningsenheten och 2011 kommunikationschef och ledamot av företagsledningen. 2014 blev han vice vd, vid sidan av Mari Broman.

Tidigare har han som statssekreterare varit ansvarig i regeringskansliet för frågor rörande bostadspolitik, byggande och fysisk planering. Han har också haft flera tunga poster och styrelseuppdrag inom HSB och andra verksamheter med anknytning till HSB.

– Mårten är mycket respekterad i Riksbyggen och har en bred erfarenhet från branschen, säger Riksbyggens vd Leif Linde. När han den 1 december tillträder sin nya post behåller han även ansvaret för bostadspolitik och samhällsrelationer samt kvarstår som vice vd.

Ny kommunikationschef blir Britta von Schoultz, som närmast kommer från en tjänst som strategisk kommunikationsrådgivare på Kreab Gavin Anderson. Tidigare har hon bland annat varit pressansvarig på Åklagarmyndigheten och riksåklagarens kansli, press- och t f informationschef på Riksbanken, samt pressansvarig på Nutek.

Hon har även en bakgrund som journalist på SVT och SR, samt som fackligt förtroendevald i Journalistförbundet.

Britta von Schoultz börjar på Riksbyggen i september och kommer att gå parallellt med Mårten fram till november, då hon axlar kommunikationschefsposten.

– Jag är mycket glad över att Britta vill börja jobba hos oss, säger Leif Linde. Hon kommer som kommunikationschef att ingå i företagsledningen och delta i arbetet med att utveckla Riksbyggens affär och värderingar. Det känns bra att vi kan få henne på plats direkt efter sommaren.

I enlighet med Riksbyggens gällande chefsavtal lämnar Mari Broman den 30 november sina uppdrag vid fyllda 63. Både hon och Mårten Lilja fortsätter med sina nuvarande arbetsuppgifter tills ovanstående förändringar träder i kraft.


Bilder