Byggstart för nya bostäder på Malmen 2013-09-24, kl 08:30

Byggstart för nya bostäder på Malmen

Bostadsbristen i Kalmar hotar regionens utveckling. Är det svårt att finna ett bra boende väljer människor andra kommuner. Konkurrensen om nya invånare är hård och utmaningen är att skapa de bostäder som efterfrågas. Riksbyggen bygger nu 43 attraktiva bostadsrätter i den första etappen av tre på Malmen i Kalmar.

- Det är viktigt för Riksbyggen att ta ett samhällsansvar och erbjuda ett bra boende där behoven finns.  Det är roligt att vara med och bygga där det verkligen behövs, jag är stolt över att ta första spadtaget för att markera byggstarten här på Malmen, säger Johan Lindholm, styrelseordförande i Riksbyggen.

Malmen är ett centralt område i stadsmiljö. Blandningen av bostäder, fritidsanläggningar, olika
verksamheter och många grönområden gör det till en attraktiv boendemiljö. Här finns också skolor och flera av universitetets institutioner. Malmen är en trivsam och levande stadsdel där många människor bor, arbetar och studerar.

- Riksbyggens satsning är viktig för Kalmar. Vi har bostadsbrist och har därför lagt stora resurser på att få fram fler planer som möjliggör ökad bostadsproduktion. Nu börjar det visa sig i form av spadar
som åker i jorden. Det känns väldigt bra, säger Johan Persson (s), kommunstyrelsens ordförande, Kalmar.

Riksbyggen bjuder in till det första spadtaget som tas av kommunstyrelsens ordförande Johan Persson och Riksbyggens styrelseordförande Johan Lindholm  kl 11.30 den 26 september i korsningen Smålandsgatan och Erik Dahlbergs väg.

Fakta om Brf Aspelyckan:

Antal bostäder: 43 st bostadsrättslägenheter i flerfamiljshus, 2 – 5 r.o.k.

Insats: mellan 1 250 000 kr och 4 355 000 kr.

 

Kontaktpersoner:

Anders Ihse, MO-chef Riksbyggen Sydost, 0480-578 44, 0702-65 78 44
Michael Lindebring, projektledare Riksbyggen, 0480-578 47, 0706-19 78 47

Bilder