Bonum byggstartar 70 nya seniorbostäder i Malmö 2013-09-20, kl 14:05

Bonum byggstartar 70 nya seniorbostäder i Malmö

Behovet av trygga seniorbostäder är stort. I Malmö markerar första spadtaget byggstarten på två projekt med mervärden. Med rätt anpassade bostäder är det möjligt att bo kvar hemma längre. Trygga och tillgängliga seniorbostäder minskar också trycket på äldreomsorgen. Med Bonum har Riksbyggen skapat ett koncept för den här målgruppens behov.

- Att bo kvar hemma så länge det går är viktigt. Regeringens  Framtidskommission konstaterade att en av de största utmaningarna för kommunerna kommer att vara bostadsförsörjningen för äldre. Riksbyggens roll som samhällsutvecklare är att svara mot dem behov som finns. Behovet av den här typen av bostäder är stort. Därför kan vi nu byggstarta två Bonum-projekt samtidigt i Malmö, säger Leif Linde, vd för Riksbyggen.

Enligt SCB kommer den andel av befolkningen som är 65 år eller äldre att öka mest under de kommande åren. Framtidskommissionens slutsats är att antalet kommuner med problem att erbjuda bra bostäder till en allt äldre befolkning kommer att öka kraftigt, från tre kommuner i år till 120 kommuner år 2050.
Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder. I Bonums bostäder tillgodoses behov både gällande utformning och genom den speciella Bonumvärd som kan hjälpa till med det mesta. Från att byta lampa till att gå ut med hunden om man är sjuk. 

-Det unika är att vi utöver att anpassa själva bostaden också genom Bonumvärden aktivt bidrar till trivselskapande aktiviteter i föreningen och erbjuder tjänster direkt till de boende i den omfattning de önskar och har behov av. Det skapar trygghet att någon man lär känna finns tillgänglig, säger Jens Reinholdt, affärsutvecklingsansvarig Riksbyggen boende för äldre.

Malmös två första Bonumprojekt  kommer att byggas i Gyllins trädgård och Limhamn. Brf Våghuset kommer att ligga i centrala Limhamn i västra Malmö. Det andra projektet med seniorbostäder, Brf Rödeken, byggs i stadsdelen Gyllins trädgård som är ett nytt bostadsområde i östra Malmö.

Riksbyggen tar första spadtaget tisdag den 24 september på byggplatserna på Lönnebergagatan 9 vid Gyllins Trädgård kl. 11.40, och vid Övägen på Limhamnsläge kl. 13.15.

Fakta om projekten:

Brf Våghuset Ligger i centrala Limhamn i västra delen av Malmö stad.
•  Antal bostäder: 46 st.
•  Storlek: 2 - 3 r.o.k.
•  Pris: 1 775 000 - 4 475 000 kr
•  Avgift: 3 171 - 5 737 kr/mån

Brf Rödeken Ska byggas i Gyllins trädgård i östra Malmö där ett nytt bostadsområde med blandad bebyggelse växer fram.
•  Antal bostäder: 24 st.
•  Storlek: 1 - 4 r.o.k.
•  Pris: 1 192 000 - 2 655 000 kr
•  Avgift: 2 698 - 5 386 kr/mån

Kontaktpersoner:Jon Ossler, marknadsområdeschef, tel.nr: 040-10 94 67, 0709-77 81 23,  jon@bonumseniorboende.se
Jens Reinhold, affärsutvecklingsansvarig Riksbyggen boende för äldre 08-698 42 42, jens.reinholdt@riksbyggen.se

 

Bilder