Riksbyggen möter Malmös bostadsbehov 2013-09-23, kl 08:15

Riksbyggen möter Malmös bostadsbehov

Det har varit kärvt på Malmös bostadsmarknad under en längre tid men trots detta sålde
Riksbyggen samtliga radhus i sitt nya projekt på bara åtta veckor. Radhusen har mött stort intresse och visar på behovet att bygga bra bostäder med en prisnivå som många kan efterfråga. Förutom radhusen startas två projekt med bostäder som möter efterfrågan på trygga och tillgänliga bostäder för seniorer.

Skåne har liksom övriga landet en utbredd bostadsbrist samtidigt som det har varit svårt att sälja nya bostäder i regionen. Det finns ett glapp mellan behovet och vad människor kan efterfråga, både i produktutformning och i prisnivå.

- Vi har lyckats möta ett stort behov och önskemål om prisvärda bostäder i markplan, och det är roligt. Vi utgick från ledorden ljus, volym och funktion, men med en twist, när vi planerade utformningen. Vi har fokuserat på helheten både i utförande och prissättning och det har resulterat i ett erbjudande om prispressat men ytgenerös boende som fått ett mycket stort intresse bland bostadsköparna, säger Jon Ossler, marknadsområdeschef.

För att möta de äldres behov har Riksbyggens utvecklat konceptet Bonum. Det unika utöver att anpassa själva bostaden också genom en Bonumvärd aktivt bidrar till trivselskapande aktiviteter i föreningen och erbjuder tjänster direkt till de boende i den om fattning de önskar och har behov av.

Malmös två första Bonumprojekt kommer att byggas i Gyllins trädgård och i Limhamn. Brf Våghuset kommer att ligga i centrala Limhamn, i västra Malmö. Det andra projektet med seniorbostäder, Brf Rödeken, byggs i Gyllins trädgård som är ett nytt bostadsområde i östra Malmö.

- Vi är stolta över att kunna starta tre parallella projekt i Malmö. Behovet av seniorbostäder är stort och en av kommunernas största framtida utmaningar. Våra Bonumprojekt skapar trygga och tillgängliga boenden för äldre och svarar väl upp mot behoven. Vi är också glada att kunna erbjuda våra välplanerade och prisvärda radhus vid Gyllins trädgård. Vi har stora förhoppningar att kunna bygga fler radhus av den här modellen, säger Mari Broman, vice vd, Riksbyggen.

Riksbyggen tar första spadtaget för alla tre projekt samma dag, tisdag den 24 september på byggplatserna på Lönnebergagatan 9 vid Gyllins Trädgård kl. 11.40, och vid Övägen på Limhamnsläge kl. 13.15.

Fakta om projekten:
Brf Lejonhjärta – bostadsrättsradhus Ska byggas vid Gyllins trädgård
Antal bostäder 16 st, 4 r.o.k.
Storlek: 93 kvm
Pris: 1 225 000 kr – 1 295 000 kr
Avgift: 5 900 kr/mån

Brf Våghuset – Bonum seniorboende Ligger i centrala Limhamn i västra delen av Malmö stad. 
Antal bostäder: 46 st.
Storlek: 2 - 3 r.o.k.
Pris: 1 775 000 - 4 475 000 kr  
Avgift: 3 171 - 5 737 kr

Brf Rödeken – Bonum seniorboende Ska byggas vid Gyllins trädgård i Malmö där ett nytt bostadsområde med blandad bebyggelse växer fram.  
Antal bostäder: 24 st.
Storlek: 1 - 4 r.o.k.  
Pris: 1 192 000 - 2 655 000 kr  
Avgift: 2 698 - 5 386 kr

Kontaktpersoner:

Jon Ossler, marknadsområdeschef,
tel.nr: 040-10 94 67, 0709-77 81 23, e-post: jon@bonumseniorboende.se 

Jens Reinholdt, affärsutvecklingsansvarig Riksbyggen boende för äldre
tel.nr: 08-698 42 42, e-post: jens.reinholdt@riksbyggen.se
 

Bilder