Första spadtaget för studentbostäder i Klockhusparken, Brommas nya Beckomberga. 2013-06-17, kl 07:00

Första spadtaget för studentbostäder i Klockhusparken, Brommas nya Beckomberga.

Nu förbättrar Riksbyggen bostadssituationen för stadens studenter genom att erbjuda studentlägenheter i Klockhusparken, Beckomberga. Den 18 juni sätter Regina Kevius, Stockholms Stadsbyggnadsborgarråd och Leif Linde vd Riksbyggen spaden i backen för de temporära studentbostäderna och för området som helhet.

Riksbyggen har fått förtroendet att omvandla Beckombergas äldre sjukhusbyggnader till bostäder. Byggnaderna ligger runt den 35 000 kvadratmeter stora Klockhusparken i ”Brommas nya Beckomberga”.
Ombyggnaden kommer att resultera i cirka 250 nya lägenheter med bevarade detaljer från förr samt nybyggda hus med cirka 100 lägenheter. I ett av husen, det så kallade Klockhuset, planerar Riksbyggen att bygga 77 temporära studentbostäder.

- I vår roll som samhällsutvecklare ingår ett ansvar att erbjuda unga människor ett bra boende. Därför är vi stolta och glada över att ta första spadtaget till 77 student- lägenheter i Klockhusparken, med närhet till både stad och grönska, säger Björn Ehrlund, projektledare på Riksbyggen.

Studentboendet i Klockhusparken har preliminär inflyttning 2014. Boendet är temporärt i några år tills man bygger om lägenheterna till traditionella bostadsrätter. I huset planeras även sällskapsytor och olika aktivitetsrum.

Samhällsutvecklaren Riksbyggen utvecklar nya områden med människan i centrum och planerar för ett gott liv mellan husen. Visionen för Klockhusparken är att utveckla ett levande område där människor vill leva, inte bara bo. Området marknadsförs under devisen ”Låt livet ta plats” som bland annat syftar till den stora parken utanför dörren och de rymliga, öppna planlösningarna med generös takhöjd innanför tröskeln.

I byggnaderna kring Klockhusparken kommer man att erbjuda boendeformer som passar alla. Från de temporära studentlägenheterna till traditionella 2–5:or samt lägenheter inom Bonum. Bonum är den del av Riksbyggen som utvecklar och förvaltar seniorboende samt erbjuder hjälp i vardagen.

- Klockhusparken i Brommas nya Beckomberga är ytterligare ett kvitto på att vi lever upp till vårt löfte om ”Rum för hela livet”. Vår vision är att utveckla området till en stadsdel där människor kan trivas, utvecklas och växa oavsett i vilket skede i livet man befinner sig, säger Göran Sundin, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Läs mer på riksbyggen.se/beckomberga

För mer information och högupplösta bilder, kontakta Mathias Sandberg, 08-553 635 11 mathias.sandberg@riksbyggen.se

Bilder