Säljstart för nya lägenheter på Stenunge Strand 2013-06-04, kl 10:00

Säljstart för nya lägenheter på Stenunge Strand

Nu släpper Riksbyggen den tredje etappens lägenheter på Stenunge Strand till försäljning. Brf Stenunge Allé kommer att bli Stenungsunds högsta bostadshus och det havsnära kvarterets höjdare. Närmare havet, solen, centrum och kommunikationer blir svårt att komma.

Brf Stenunge Allé har precis som tidigare etapper ritats av Wingårdhs. Bostadshuset kommer att bli 30 meter högt och bestå av 10 våningar. Längst upp breder den gemensamma takterrassen ut sig med trädäck, loggia och en vid utsikt. Husets 43 lägenheter är fördelade på 1-4 rok med öppna planlösningar och stora glasade balkonger som skapar rymd och ljus.

Nära allt det goda i livet
Förutom nära till havet, bryggan, båten och badstranden ligger centrum med mataffärer och övrig service några hundra meter bort längs med kajen. Olof och Marianne som bytte villa mot bostadsrätt med båtplats, bor i det första huset på Stenunge Strand:

– Det är nog det bästa beslutet vi tagit, vi trivs fantastiskt bra. Det är helt underbart att ha båten och havet precis utanför balkongen och samtidigt så nära till torget som har allt vi behöver, säger Olof.

Sköna framtidsutsikter
Förutom en redan världsledande industri utvecklas det hela tiden nya innovativa och driftiga företag i kommunen. I Företagarnas undersökning 2012 kom Stenungsund på tredje plats när det gäller tillväxt bland Sveriges alla kommuner. Något som samhällsutvecklaren Riksbyggen gillar och ser som tydliga tecken på sund och hållbar utveckling:

– Man märker att Stenungsund är inne i en positiv spiral och att det händer mycket i kommunen. Det är väldigt inspirerande att få vara med på den resan och bidra till den nya bilden som håller på att växa fram. Men Brf Stenunge Allé ska inte bara bli ett nytt landmärke. Vi vill att det ska bli en symbol för hur enkelt och skönt livet kan vara. Intresset har varit stort under tidigare etapper så det ska bli spännande när vi nu släpper etapp tre till försäljning, säger Martin Linsten som är Riksbyggens Marknadsområdeschef i Bohus-/Vänerområdet.

För mer information kontakta: Martin Linsten, Marknadsområdeschef Riksbyggen Bohus-/Vänerområdet, telefon 0522-65 44 62, mail martin.linsten@riksbyggen.se

Johan Berndtsson, Projektledare Riksbyggen Bohus-/Vänerområdet, telefon 0522-64 56 44, mail johan.berndtsson@riksbyggen.se

Bilder