2013-05-20, kl 09:45

Riksbyggen ny partner till tankesmedjan Global Utmaning

Riksbyggen blir ny partner till den oberoende tankesmedjan Global Utmaning. Överenskommelsen är inledningsvis på tre år och kommer framför allt att inriktas mot arbetet med hållbar stadsutveckling.

Tankesmedjan Global Utmaning arbetar med globala utmaningar som rör ekonomi, energi och klimat, samt migration och integration, samtliga exempel på frågor som på olika sätt skall hanteras i världens städer. En av Global Utmanings viktiga frågor handlar om hållbar stadsutveckling.  Bland annat skapas forum för experter i aktuella frågor som energieffektivisering, ett område där nu Riksbyggen blir en viktig partner.

- Vi är mycket glada över att få Riksbyggen som ny partner, säger Kristina Persson, ordförande i Global Utmaning. Det är precis den typen av samhällsbyggande företag och organisationer som vi vill samarbeta med i vårt arbete med hållbara städer. 

För Riksbyggen innebär partnerskapet med Global Utmaning att man får tillgång till tankesmedjans nätverk och breda kompetens inom flera olika områden.  

- För Riksbyggen är hållbarhetsfrågor högt prioriterade och vi ser fram mot en bra arena för utbyte med andra aktörer och forskare på området. Global Utmaning är också en möjlighet för oss att dela med oss av den kunskap och erfarenhet vi har. Vi hoppas kunna vara en aktiv partner som tillför nya perspektiv och lyfter frågor som vi ser som framtida utmaningar, säger Leif Linde, vd på Riksbyggen.

Mer information om Global Utmaning: www.globalutmaning.se

Mer information om Riksbyggen www.riksbyggen.se

Presskontakt:

Lotta Jaensson, bostadspolitisk expert och medieansvarig, Riksbyggen, tel: 072-588 20 67

Per Lagerström, kommunikations- och kanslichef, Global Utmaning, tel: 070-956 88 47