Riksbyggen tar första spadtaget för Brf Sjögläntan, Hestra Parkstad i Borås 2013-04-16, kl 10:00

Riksbyggen tar första spadtaget för Brf Sjögläntan, Hestra Parkstad i Borås

Tisdagen den 16 april klockan 14 tar kommunalrådet Ulf Olsson och boende det första spadtaget för Brf Sjögläntan, som är den första etappen av Hestra Parkstad i Borås. Här uppför Riksbyggen 30 stycken kedje- och parhus i bostadsrättsform mitt bland dalsänkor, vattendrag och klippsprång. För att bevara naturkänslan har schaktmaskinerna fått stå tillbaka till förmån för naturliga nivåskillnader och personliga naturtomter.

- Borås är i behov av fler bostäder, framför allt saknas moderna bostäder efter uppehållet i byggandet sedan 90-talet. Vi är stolta över att få vara med och utveckla området Hestra som är en av Borås grönaste stadsdelar. Här finns stengärdesgårdar, betande får, gamla ekdungar och Byttorpssjön. I närheten finns också allt man behöver i vardagen med skola, fritidsgård, matbutik och annan service på bekvämt avstånd, säger Pontus Gustafsson på Riksbyggen.

Området är unikt i sin utformning med enbostadshus i upplåtelseformen med bostadsrätt. Det tilltalar en grupp som vill bo i villa men är trötta på att underhålla huset och även många unga familjer har köpt en lägenhet här.

- Miljöfrågan är central i projektet. Alla material är utvalda från Sundahus databasen över miljöhållbara produkter och boendet är projekterat efter kriterierna i miljöklassad byggnad. Här finns också möjlighet att påverka avgiften tack vare individuell mätning av kall- och varmvatten, värme och el, säger Pontus Gustafsson.

Läs mer på riksbyggen.se/sjoglantan För mer information, kontaktaPontus Gustafsson, Säljansvarig Riksbyggen 036 – 10 84 33

Bilder