Riksbyggen tar första spadtaget till Mariaterrassen, en del av framtidens Gustavsberg 2013-04-10, kl 13:15

Riksbyggen tar första spadtaget till Mariaterrassen, en del av framtidens Gustavsberg

Söndagen den 21 april bjuder Riksbyggen in kommunpolitiker, köpare och allmänheten till det första spadtaget för Mariaterrassen i Gustavsberg. Riksbyggen planerar att bygga rum för hela livet här med boendeformer för alla. Första etappen, Brf. Blå Blom, är ett projekt inom Bonum, den del av Riksbyggen som utvecklar och förvaltar seniorboende samt erbjuder hjälp i vardagen. Deltagare vid första spadtaget uppmuntras att ta med något tidstypiskt för 2013 som läggs ned i ett tidsskrin på platsen, för framtida generationer att upptäcka.

Gustavsberg utanför Stockholm är ett område som har mycket att erbjuda sina invånare med vacker natur, skärgård och närhet till Stockholm city. Värmdö Kommun har en vision om att utveckla och förädla området till en ännu mer modern, allsidig och trivsam tätort. Här planerar man att bygga ca 2 200 nya bostäder till år 2025 och erbjuda ett ännu rikare utbud av fritidsaktiviteter, natur, rekreation och kultur. Samhällsutvecklaren Riksbyggen bidrar till Gustavsbergs utveckling genom att bygga Mariaterrassen, ett kvarter med totalt 118 bostäder på en höjd nära Gustavsbergs stadskärna och hamn.

- Som samhällsutvecklare med värdeord som långsiktighet, trygghet, samverkan och nytänkande är vi glada över att få bidra till utvecklingen av framtidens Gustavsberg. Här arbetar vi för att skapa en helhet av området med ett gott liv både i och mellan husen, inte bara enstaka byggprojekt, säger Göran Sundin, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Den första etappen Brf. Blå Blom är ett projekt inom Bonum, Riksbyggens varumärke och organisation för seniorboende. Bostadsrättsföreningen består av 53 lägenheter om 2–4 rok fördelat på 2 hus. Alla lägenheter har hög grundstandard samt en eller två balkonger. I husen finns även en gemensamhetslokal och ett övernattningsrum för gäster på långväga besök. För att göra området ännu mer attraktivt planerar Riksbyggen utrymmen för samvaro mellan husen, som till exempel en boulebana och en lummig innergård. Dessutom har de boende tillgång till en egen Bonumvärd som hjälper till med allt från städning och hantverkshjälp till vardagsärenden och fönsterputsning.

– Området Mariaterrassen i Gustavsberg är ytterligare ett kvitto på att vi på Riksbyggen lever upp till vår devis ”Rum för hela livet.” I Brf. Blå Blom erbjuder vi attraktiva seniorlägenheter och i nästa etapp Brf. Porslinet bygger vi 2–5 rok för små och stora familjer, säger Göran Sundin.

De boende i Brf. Blå Blom blir de första bosättarna på denna mark. För att uppmärksamma det planerar Riksbyggen att gräva ner en tidskapsel på platsen för framtida generationer att upptäcka. De som deltar vid första spadtaget uppmuntras att ta med något tidstypiskt för 2013 som till exempel en tidningsartikel eller liknande att lägga ned i tidsskrinet.

Läs mer på riksbyggen.se

För mer information, kontakta Göran Sundin, tel 08 553 635 05, goran.sundin@riksbyggen.se

Bilder