Lotta Jaensson börjar på Riksbyggen som bostadspolitisk expert och medieansvarig 2013-04-03, kl 16:08

Lotta Jaensson börjar på Riksbyggen som bostadspolitisk expert och medieansvarig

Som en del i arbetet med att bli mer drivande i bostadsdebatten har Riksbyggen anställt en bostadspolitisk expert och medieansvarig, Lotta Jaensson. Lotta skall jobba med de frågor Riksbyggen driver ur ett medlems- och samhällsperspektiv.

Lotta har tio års erfarenhet av både bostadspolitiska frågor och byggbranschen. Hon har varit projektledare i nätverket jagvillhabostad.nu där hon fick möjlighet att påverka bostadsdebatten i frågan om bostadsbrist för unga. Arbetet blev uppmärksammat och Lotta blev 2005 erbjuden en roll som nationell bostadssamordnare och särskild utredare av dåvarande samhällsbyggnadsminister Mona Sahlin. Efter regeringsskiftet fortsatte Lotta sin karriär på Skanska där hon arbetade med upprustningsåtgärder för miljonprogrammet och sedan på Peab där hon arbetade med kommunikationsfrågor.

-  Det som känns roligast med att arbeta i Riksbyggen är att jag får använda mig av mina tidigare erfarenheter till att driva frågor som är viktiga för Riksbyggen och som engagerar mig, exempelvis bostadsbristen, en hållbar samhällsutveckling och upprustningen av miljonprogrammet. Dessutom är det spännande att vara en del av kooperationen i stort och få samarbeta med andra organisationer i internationella frågor, säger Lotta Jaensson

Lotta tillträdde sin nya tjänst i februari och är medieansvarig från idag.


Bilder