2013-03-04, kl 10:00

Idag startar Riksbyggen bygget av 141 bostadsrätter i centrala Uppsala

Riksbyggen startar tre projekt i centrala Uppsala. Ett första spadtag tas den 4 mars av Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Ahlstedt och Riksbyggens vd Leif Linde. Totalt ska 141 nya bostadsrätter uppföras i Nyby och vid Kapellgärdsallén. 

- Uppsala, med över 200 000 invånare, fortsätter att växa. Som samhälls- utvecklare sedan 1940 är vi på Riksbyggen glada och stolta över att få vara med att fortsätta utveckla staden, säger Roger Yrjas, marknadsområdes- chef Uppsala Norr.

118 nya lägenheter vid Kapellgärdsallén

På en tidigare parkeringsplats vid en genomfartsled i Uppsala utvecklar Riksbyggen ett levande och grönskande kvarter vid Kapellgärdsallén, som när alla etapper är klara kommer att omfatta omkring 300 lägenheter i fem hus.

Kapellgärdsallén erbjuder närhet till mataffärer, skolor, förskolor och Uppsala centrum. Nära husen finns den upprustade Kapellgärdsparken med stora grönytor och roliga aktiviteter. En av Riksbyggens målsättningar är att ge människor ett gott liv både i och mellan husen. Innergårdarna i Kapellgärdsallén är upphöjda någon meter från trottoaren för att ge känslan av ett privat grönområde och mellan husen kommer gränder att finnas, som ger de boende möjlighet till samvaro och området karaktär.

Den första etappen är redan inflyttad och klar. Nu byggs 65 nya lägenheter i en bostadsrättsförening med 1:or  - 5:or.

- Uppsala är en av Sveriges främsta studentstäder och efterfrågan på mindre lägenheter är stor. Därför har vi satsat på extra många mindre lägenheter, säger Karin Dimander Lannergård.

Här byggs också ett hus med 53 lägenheter som ingår i Riksbyggens seniorboende Bonum. Som boende har man tillgång till husets egen Bonumvärd som hjälper till med service som till exempel hantverkstjänster, städning och uthämtning av medicin. Huset erbjuder även en övernattnings-lägenhet och en gemensamhetslokal.

23 nya lägenheter i Nyby

Riksbyggen har varit med och utvecklat stora delar av stadsdelen Nyby under många år. På 70-talet byggde Riksbyggen villor och flerbostadshus, under senare år ett vårdboende som stod klart i mars 2012. Riksbyggen uppför nu 23 lägenheter i bostadsrättsföreningen Fältskärns, vilket ger möjlighet för bland annat villaägarna att flytta till lägenhet men ändå bo kvar i området.

Bostäderna ska bli miljöklassade enligt Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad är ett certifieringssystem som baseras på svenska bygg- och myndighetsregler samt svensk byggpraxis.

 

För mer information och högupplösta bilder, kontakta Karin Dimander Lannergård
Telefon 018-18 97 14 karin.dimanderlannergard@riksbyggen.se

eller kontakta Marknadsområdeschef Roger Yrjas på telefon 018-18 97 40

Läs mer på riksbyggen.se/jaktfalken eller
bonumseniorboende.se/pilgrimsfalken eller riksbyggen.se/faltskarns