Katarina Staaf ny finanschef för Riksbyggen 2011-09-23, kl 09:06

Katarina Staaf ny finanschef för Riksbyggen

Katarina Staaf, tidigare vd för finskägda Evli Fonder AB, har utsetts till ny finanschef och medlem av företagsledningen för Riksbyggen. 

Katarina Staaf har 20 års erfarenhet av finansmarknaden bland annat som kapitalförvaltare för Skandia Liv och SEB, samt som vd för finskägda Evli Fonder AB. Katarina kommer närmast från rollen som rådgivare åt Finansinspektionen.

– Jag är mycket glad över att ha kunnat rekrytera Katarina till rollen som finanschef för Riksbyggen. Hennes gedigna kompetens inom kapitalförvaltning och finans passar väl för det ökade fokus som vi lägger på de finansiella frågorna som en viktig del i vårt förvaltningserbjudande där Katarina kommer att bidra till att utveckla vår affärsverksamhet, säger Sten-Åke Karlsson, vd för Riksbyggen.

Katarina Staaf tillträder tjänsten under oktober månad.

– Jag ser fram emot att börja arbeta i en professionell och kompetent organisation som Riksbyggen där kärnvärden som långsiktighet, trygghet och samverkan genomsyrar hela verksamheten, säger Katarina Staaf.

– Riksbyggen har en omfattande intern kapitalförvaltningsverksamhet och ett mycket bra erbjudande till sina kunder, såväl inom ekonomisk fastighetsförvaltning som för alla sparare inom Riksbyggen BoSpar.  Det ska bli mycket spännande att få möjligheten till att vidareutveckla dessa erbjudanden, fortsätter Katarina.

För ytterligare upplysningar kontakta Sten-Åke Karlsson, vd för Riksbyggen, telefon 08-698 42 15 eller Katarina Staaf på 070-325 49 80.

Bilder