Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök

Från samhällsutveckling till förvaltning – Vi tar hållbarhet på allvar

Vi på Riksbyggen drivs av att utveckla ett mer hållbart samhälle. Det kan handla om att utveckla allt från mobilitetstjänster och innovativ parkering till mätsystem för ekosystemtjänster som bidrar till större hållbarhet.

Att bygga hållbart är också bra ur ett ekonomiskt hållbarhetsperspektiv. En god planering och kvalitet på material leder till lägre underhållskostnader. Att planera energieffektivt och tänka på miljön minskar driftskostnaderna och är ekologiskt hållbart. Mobilitetslösningar minskar behovet av dyra parkeringsplatser och en trivsam miljö ger en god social hållbarhet.

Vi hjälper alla våra kunder att långsiktigt förbättra och sänka energianvändningen. Det gör vi genom såväl ny teknik, ombyggnad samt genom att hjälpa de boende att göra smarta val. Men vi inspirerar även till ett bättre hållbarhetsarbete. Det kan vara allt från att erbjuda medlemmar fördelaktiga avtal inom el- och avfallshantering till att skapa bilpooler, laddstationer eller fraktcyklar.

Sju perspektiv på framtidens boendemiljöer

Kontakta oss

Vi utvecklar hela bostadsområden för att skapa trivsel och trygghet för alla - där platsen, människorna och planeten respekteras. Därför söker vi ständigt ny mark och fler samarbetspartners. Kontakta närmaste regionchef för mer information.

 

Region Syd
Ulrika Nyström 
073-0895350

 

Stockholm, Uppland, Norr
Carl-Henrik Appel 
070-5390027 

 

Region Väst
Michael Ekberg 
070-5777065

 

Region Öst
Elin Sjöstrand Olander 
072-5293396