Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök

Liv mellan husen

Att utveckla och förvalta boenden där människor ska trivas, handlar om att tänka utanför hemmets fyra väggar; livet mellan husen. För oss är det lika viktigt med en fungerande infrastruktur och att det till exempel finns butiker och restauranger i bottenplanen.

Vi försöker alltid skapa naturliga, trygga och säkra mötesplatser där alla känner sig välkomna. Det kan handla om var vi placerar ut återvinningsstationer eller bygger garage och därigenom förbättrar förutsättningarna för att de boende ska kunna träffas oftare och mer naturligt i vardagen.

Det kostar mellan ca 350.000 – 500.000 kronor att bygga en parkeringsplats. En kostnad som finansieras av alla boende, oavsett om de har bil eller inte. Men med flexibla p-tal skapas nya förutsättningar och alternativ att använda de ytor som tidigare var avsedda att bli parkeringsplatser. Ytorna ger utrymme att bygga fler mindre lägenheter, men även nya positiva mervärdesskapande mobilitetstjänster som bilpooler, lånecyklar och intelligenta lösningar för hemleveranser.

Sju perspektiv på framtidens boendemiljöer

För kommuner

Vi tänker längre än att bara bygga bostäder där människor vill bo – vi utvecklar stadsdelar där människor vill leva sina liv.

Vi söker ny mark att bygga på

Bostäder till unga - långsiktigt tänkande

Det är viktigt att kommuner kan erbjuda de som vill bo kvar, studera på distans eller arbetspendla goda förutsättningar för att kunna stanna kvar i kommunen.

Satsa på mindre bostäder

Vi tar hållbarhet på allvar

Vår hållbarhetsplan - Planeten ska med handlar om att vi måste tänka på en större helhet i allt vi gör. Hållbarhet genomsyrar allt vi gör.

Flera perspektiv på hållbart byggande