Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök

Att bygga för äldre är att bygga för framtiden

Ett tillgängligt boende med nöjda och aktiva äldre ger förutsättningar för nya sociala kontakter som skapar trygghet och höjer livskvaliteten.

Med rätt placerade, välplanerade och lättskötta lägenheter blir det attraktivt att flytta från sitt gamla – ofta lite för stora boende. Därmed skapar vi nya flyttkedjor och ökar rörligheten på bostadsmarknaden i kommunen.

Genom att skapa boendeformer som är anpassade efter att livet förändras, samt erbjuda individuella tjänster, kan man bo kvar längre i sina nya lägenheter. Faktum är att kommunen kan spara upp till 500.000 kr/år för varje äldre person som kan klara sig med hemtjänst i stället för särskilt boende.

Vi bygger där det redan finns service och infrastruktur, vilket leder till att befintliga resurser utnyttjas bättre och minskar klimatpåverkan.

Sju perspektiv på framtidens boendemiljöer

För kommuner

Vi tänker längre än att bara bygga bostäder där människor vill bo – vi utvecklar stadsdelar där människor vill leva sina liv.

Vi söker ny mark att bygga på

Framtidens äldreboende

Vi hjälper kommuner att omvandla befintliga kommunala byggnader, eller bygga nya, till moderna vård- och omsorgsboenden.

Vård- och omsorgsboenden

Bonum Seniorboende

Vi bygger nya lägenheter med bostadsrätt för dig som fyllt 55 år. Bonum gör det möjligt att leva aktivt långt upp i åldrarna genom att göra tillvaron lite enklare.

Bonum - bostäder för dig som fyllt 55