Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök

Om projektet

Småhus i natursköna Mölndal

Stensjövillan etapp 1 - Mölndals mest natursköna och extraordinära läge. Här bor du högst upp i Stensjön nära kommunikationer, centrum men också skog och natur. Vare sig du väljer ett suterränghus eller tvåplanshus får du tillgång till obegränsat med vyer, natur, frisk luft och friluftsliv. Höjden av frihet helt enkelt.

Längst upp på toppen växer de friköpta villorna fram med utblickar över sjöar, milsvida skogar, Mölndal och till och med havet. Det innebär att du som boende har tillgång till obegränsat med vyer, natur, frisk luft och friluftsliv. Här uppe regerar friheten, stillheten, den vilda terrängen och alla sköna fördelar med ett eget hus.

Stensjövillans två hustyper

– För att anpassa husen till terrängen och ta tillvara på den fantastiska utsikten bestämde vi oss för en kombination av suterränghus och tvåplanshus. Det som är unikt och samtidigt gemensamt för Stensjövillans två hustyper är deras lägen, strama formspråk och nästintill underhållsfria konstruktioner, säger Christer Sernhede, arkitekt på ABAKO Arkitektkontor. 

Området består av 13 villor, 6 stycken suterränghus och 7 stycken tvåplanshus. Samtliga har carport och vidbyggda förråd.

Läs mer

Smarta planlösningar 

Planlösningarna är lika genomtänkta som tilltalande – med golvvärme i båda våningsplanen för skön komfort, öppna ytor för naturliga möten och strategiskt placerade fönster för att släppa in såväl ljus som grönska. Givetvis har du också uttag för telefoni, data och TV i vardagsrum, kök, allrum och samtliga sovrum. Allt för att förstärka den lyxiga känslan av frihet.

Sunt och hållbart boende 

Här har vi lagt mycket tid på att skapa innemiljöer som är energieffektiva, sunda, funktionella och estetiska. Husen har låg driftkostnad där den beräknade energianvändningen understiger Boverkets rådande krav. Villornas FTX-aggregat återvinner värmen från värmeväxlaren och skickar ut den i det vattenbaserade golvvärmesystemet. Husen har fjärrvärme ansluten till Mölndals Energis fjärrvärmenät. 

Avkoppling

De rymliga balkongerna ger möjlighet till sköna grillkvällar, avkoppling i solen eller att bara njuta av frihetskänslan. Parkering mot gatan i bekväm carport med praktiskt förråd. Dekorativa planteringar av träd och buskar kommer att pryda entrén.

Från Stensjön är det nära till Landvetter flygplats, om du väljer att shoppa utanför landets gränser. Annars är det bara ca 6 km till Göteborgs city. Mölndals Centrum är ännu närmare, bara 1,5 km. Härifrån finns flera förbindelser med buss, spårvagn och pendeltåg.

Utveckling av Mölndals centrum Nya Mölndals Centrum börjar ta form. När allt står klart, tillsammans med ett nytt bibliotek och ett rikt utbud av caféer och restauranger får du som boende i Stensjön nära till en helt ny mötesplats. Andra köpcentrum på bekvämt avstånd redan idag är Kållered och Sisjön.

Fika på slottet

Bada vid strandpromenaden, fiska, paddla kanot, jogga, läsa en bok under ett träd, ta en skogspromenad med hunden, fika vid Gunnebo Slott, klättra i träd – eller bara vara. Att bo här öppnar möjligheter som inte finns överallt. Det börjar redan utanför dörren. 

Räkna myror på väg till dagis

Glöm stadsbuller, trafikerade vägar och skjutsning överallt. Här finns både dagis och skola på bekvämt promenadavstånd. Från sjunde klass går de flesta barnen i Kvarnbyskolan. Det finns även två gymnasium i kommunen.

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektfakta

Byggnadsbeskrivning

 • Toggle

  Förtur till våra nybyggda bostäder

  Riksbyggen Förtur

  Riksbyggen Förtur är en möjlighet för dig att se och välja nyproducerade bostäder i bostadsrätt och äganderätt innan de finns tillgängliga för allmänheten. För bara 200 kronor per person och år ökar du dina möjligheter att hitta din drömbostad i framtiden.

  Du samlar dina poäng över tid, och ju fler poäng du har, desto större chans har du att välja just den bostad som du vill ha i ett projekt.Genom att vara med i Riksbyggen Förtur får du förhandsinformation om de projekt du anmält intresse för. Du gör en intresseanmälan till det eller de projekt du vill ha mer information om. 

  Villkor Riksbyggen Förtur

 • Toggle

  Husen

  Området består av 13 småhus, sex stycken souterränghus och sju stycken tvåvåningshus. Samtliga hus har carport och vidbyggda förråd.

 • Toggle

  Miljö och materialkoncept

  Husen har både låg driftskostnad och ett materialkoncept med en genomgående hög standardnivå. Det märks på såväl fasadtegel som snickerier, vitvaror och övrig inredning.

 • Toggle

  Värme, ventilation och energieffektivitet

  System för värme, varmvatten och ventilation är utformade för låga energikostnader. Den beräknade energianvändningen understiger Boverkets nuvarande krav. Husen har fjärrvärme och en egen fjärrvärmecentral ansluten till Mölndal Energis fjärrvärmenät. För skön komfort sker uppvärmningen med hjälp av golvvärme i bägge planen. Den låga energianvändningen nås vidare genom ett eget ventilationsaggregat som är utrustat med värmeåtervinning via värmeväxlare med hög verkningsgrad.

 • Toggle

  Elinstallationer

  Varje hus har ett separat elabonnemang som tecknas av ägaren. Abonnemang för data och telefoni och digitalt TV-utbud tecknas av respektive husägare med operatörer anslutna till Svenska Stadsnät. Gruppcentral med automatsäkringar och jordfelsbrytare är placerad i teknikrum tillsammans med en mediacentral för telefoni, data och TV. Husägaren kompletterar mediacentralen med telefonadapter för IP-telefoni från vald teleoperatör. Uttag för telefoni, data och TV finns i vardagsrum, kök, allrum och sovrum. Under överskåpen i kök och klädvård finns lysrörsarmaturer. Vid entrén och på balkongen finns fasadarmaturer. I carporten finns takarmatur och timerstyrt vägguttag. Brandvarnare finns på båda våningsplanen.

 • Toggle

  Miljöstation

  Centralt i området finns miljöstation med möjlighet till sopsortering.

 • Toggle

  I grönskande bädd

  Gemyt och värme präglar läget på de sju tvåvåningshusen som omgärdar vändplanen, vilande mot en vacker naturskog. Även här öppnar baksidorna upp med stora fönsterpartier och släpper in naturen som en del av bostaden. Mellan husen lever varierande naturmark och de olikformade tomtytorna ger gaturummet mångfald.

  På övre plan finns en stor balkong med utgång från allrum och sovrum. Planlösningen är flexibel med tre till fem sovrum. Den raka trappan är en distinkt inredningsdetalj och rumsavgränsare även i tvåvåningshusen. Bottenvåningen
  är fördelad på kök, matplats, vardagsrum och arbetsrum/gästrum. På övervåningen finns sovrummen och en klädvård med tvättutrustning och ett badrum. Fint och smart ska det vara.

 • Toggle

  På bergshyllan

  Längs vägens västra sida ligger de sex sluttningshusen. De har en privat inramning mot gatusidan, uppfarter och uteplatser är inramade av låga häckar
  som också avgränsar uteplatserna. Stora fönster öppnar upp mot den fantastiska utsikten som tillsammans med ljuset tillåts flöda in och bli en del
  av upplevelsen även inomhus. Det här är husen på höjden och det syns. Vida vyer lockar blicken mot havet i väster eller ned över kullar, naturmark och
  livet i det egna området.

  Man gör entré genom ett ljust vindfång med stora glaspartier. Planlösningen bjuder på funktion och flexibilitet med två balkonger och upp till fem sovrum. Den raka och centralt placerade stilrena trappan, med steg i massiv ek. När man landar i allrummet på den undre våningen har man ett fönster med utsikt i blickfånget. Den undre våningens sovavdelning innehåller ett rum för smart klädvård och komplett tvättutrustning. Övervåningen har en öppen planlösning.

  Trappan delar delvis av övervåningens öppna rum på ett spännande sätt; köket med utsikt mot entrén och gatan, matplatsen och vardagsrummet med utsikt mot väster och utgång till den stora balkongen.

Kontakt

Vår säljare svarar på dina frågor

*Obligatoriska fält
Ange namn. '<' och '>' är inte tillåtna
Ange ett fullständig telefonnummer
Fältet innehåller otillåtna tecken. '<' och '>' är inte tillåtna
Fyll inte i detta fält
Nicklas Almsätter Säljare