Såld

Välkommen till en rofylld 2 ROK med balkong i soligt söderläge. Hall med väl tilltagen avhängningsyta och gott om förvaringsmöjligheter. Det stora köket med bra arbetsytor avskiljs mot vardagsrummet på ett harmoniskt sätt. Fönster i både norr och söderläge, i norr mot stadens myller, i söder mot den lummiga innergården. Det stora sovrummet har garderob bakom skjutdörrsparti med linneskåp i vardera ände. 5 års fritt medlemskap i bilpool ingår

Bostadsfakta

Rum 2 rum och kök
Area 58 kvm
Avgift

I månadsavgiften ingår:

 • uppvärmning
 • fastighetsförvaltning
 • städning av gemensamma ytor
 • skötsel av gården
 • Bilpool i 5 år
 • underhåll av huset på lång och kort sikt
 • betalning av föreningens räntor och amorteringar
 • avsättning till framtida underhåll
 • expert som stöd i styrelsearbetet
 • kundtjänst dygnet runt

Tillkommer:

4 096 kr/mån
Våning 5 av 9
Status Såld
Bostadsprojekt Brf Lobelia

Slutsålt

Samtliga lägenheter i Brf Lobelia är nu slutsålda.

Om bostaden

Kök

Köket är utrustat med separat kyl och frys för 3 rok, kombinerad kyl/frys för 1 och 2 rok. Stänkskydd av kakel ovan arbetsbänk och bänkskiva i laminat med underlimmad diskbänk. Integrerad spiskåpa, inbyggnadsugn i bänkskåp under induktionshäll, inbyggd mikro i väggskåp. Arbetsbelysning under väggskåp.

Rum

Vitmålade väggar och tak och golv i trestavig ekparkett med tillhörande eksockel. Fönsterbänk av kalksten. 1:ans sovalkov har förvaringsskåp på vägg monterade med underkant, 160 cm över golv.

WC/Tvätt

Helkaklat med vitmålat tak. Badrumsmöbel med spegelskåp och belysning. Krokar för handdukar och toalettpappershållare. Golvstående wc-stol i vitt porslin. Kombinerad tvättmaskin/torktumlare för 1 och 2 rok. Separat tvättmaskin och torktumlare för 3 rok. Bänkskiva i laminat och väggskåp ovan maskiner för 3 rok. Duschväggar med vikbara glasdörrar. Takbelysning.

Huset

Huset byggs delvis ovanpå Mölndal Gallerias lastintag. Brf Lobelia består totalt av 9 våningsplan och del i garage under Västra kvarteret och del i garage i Östra kvarteret. Bostadshuset är beläget runt en innergård som är gemensam med övriga framtida bostadsrättsföreningar i Västra kvarteret och ligger med långsidorna mot nord och syd. Alla lägenheter har tillgång till en gemensam innergård. Föreningen ingår som en del i en större samfällighetsförening, Kummelns samfällighetsförening. Infart till garagen sker från Barnhemsgatan.

Parkering

Samfälligheten Kummeln består av alla bostadsrättsföreningar i Västra och Östra kvarteret. Samfälligheten Kummeln äger garagen och Mölndals Parkerings AB hyr ut och administrerar samtliga platser. I båda garagen finns det totalt 182 bilplatser och ca 4 platser för mc/moped för båda kvarten. I Östra garaget finns det 143 bilplatser och i Västra garaget finns det 39 bilplatser. Kostnaden för platserna i garagen är för närvarande 1 250 kr per plats/månad. 

Det finns i Östra garaget totalt 10 elbilsplatser varav 1 är handikappanpassad. I Västra garaget förbereds för ytterligare elbilsplatser. Om du hyr en elplats får du även betala kostnaden för elförbrukningen. Av det totala antalet vanliga platser utan el är 8 handikappanpassade. Samtliga handikappanpassade platser kräver handikapptillstånd. Brf Lobelia har 31 garageplatser. När all byggnation i kvarteret är färdigställd kommer Brf Lobelia ha garageplatser både i Östra och Västra kvarterets garage.

Föreningens 31 garageplatser erbjuds med förtur till köpare av de 31 lägenheter som har insats över 2.660.000 kr. Köpare till övriga 29 lägenheter erbjuds att stå på kö till garageplats och datumet för avtalsskrivningen avgör köplatsen. Denna förtur till garageplats gäller endast i samband med upplåtelsen av lägenheterna och efter tillträdet gäller Riksbyggens normala parkeringsrutiner vid överlåtelse av lägenhet. Till dess att garaget under Västra kvarteret är klart dvs när hela Västra kvarteret är färdigställt kommer samtliga Brf Lobelias garageplatser att finnas i det Östra kvarterets garage. Gästparkering sker på Gallerians parkering.

Bilpool

Det finns en gemensam bilpool i kvarteret som för närvarande har 6 platser i Östra garaget. Bilpoolen sköts och administreras av för närvarande av Sunfleet. För Brf Lobelias köpare ingår ett medlemskap ”Small” per lägenhet i Sunfleet under 5 år.

placeholder

 • Planering pågår

  2019
 • Säljstart

   
 • Byggstart

  Mars 2020
 • Inredningsval

  Sep/Okt 2020
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

  Januari 2022

Bostäder och folkliv

Mölndal, som alltid varit det trygga stället att bo på, har nu även blivit det roliga stället att bo på. En småstad full av liv och rörelse med nya Mölndal Galleria och det omgjorda torget som naturliga centralplatser. Torget har fått nytt liv med fiskbutiker och ostbutiker. Här kan du även äta en taco om andan skulle falla på. Till förvandlingen bidrar de 600 nya bostäder och 2000 nya arbetsplatser som är på gång i Mölndals innerstad och de ännu fler som byggs i närheten. Mölndal blir ett ställe där människor är på väg till och från arbete, hem, fritid och nöjen, eller bara hänger runt, ett ställe där det finns mötesplatser, service och nöjen. Läs mer här om allt som händer och erbjuds i Mölndals innerstadGöteborg C ligger inte mer än 9 minuter bort och med tåget och spårvagnen tar det 13 minuter till Korsvägen.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till