Planerat

Framtidens Mölndal

Antal bostäder: 4
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Framtidens Mölndal

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Om projektet

Nya Mölndals innerstad

Mölndal Centrum är snart ett minne blott. Istället välkomnar vi nya Mölndals Innerstad. Här sjuder stadsutvecklingen av liv. Boplatser, handel, arbetsplatser, kollektivtrafik, p-platser och service utvecklas sida vad sida och samutnyttjas. Resultatet kommer bli en stadskärna som lever dygnet runt. Försäljningen av första föreningen startar preliminärt november 2016.

Det bästa av två världar

Mitt i denna livliga stadskärna planerar vi ett mycket spännande projekt. Våra nya bostäder kommer nämligen byggas ovanpå den nya Gallerian. Det skapar ett unikt läge där du kan kliva ut ur din lägenhet, in i hissen och gå ut i ett extra vardagsrum fyllt av mat och dryck, ett heltäckande handelsutbud, upplevelser, kommunikationer och förstklassig service. Vill du mot förmodan söka dig utanför Mölndals Innerstad stannar du till vid parkeringsdäcket som ligger mellan lägenheten och gallerian eller åker vidare från Knutpunkt Mölndalsbro som ligger ett stenkast bort. Som kontrast till det centrala läget har vi skapat en förhöjd innergård i Sydvästläge som ger en privat oas för bostäderna. Innergården blir bostädernas hjärta där vi har alla möjligheter att skapa en miljö som ger dessa boplatser det bästa av två världar med lugn och ro, grönska och livliga upplevelser en trappa ner.

Få förtur till Riksbyggens bostäder

Vid säljstarten får de intressenter som är medlemmar i Riksbyggen Förtur välja lägenheter först. Valen hanteras sedan utefter antal förturspoäng. Ju tidigare du registrerar dig till Riksbyggen Förtur desto fler poäng hinner du samla inför säljstarten. Läs mer om Riksbyggen Förtur här.

Läs mer

En unik satsning

Riksbyggens satsning i Mölndals Innerstad är unik på det sättet att vi skapar tre olika bostadsrättsföreningar som har anpassats efter det skede du befinner dig i livet.

Ladda ner inspirationsbroschyren här.

Våra Boplatser

Brf Tigeröga är en del av vårt StegEttkoncept med lägenheter anpassade för förstagångsköpare. Vi tycker att alla människor borde ha möjligheten att bo bra till en skälig kostnad. Därför utvecklar vi små, effektivt planerade lägenheter med hög standard för dig som är sugen på att köpa din första bostadsrätt.

Brf Grandalia är lägenheter för alla som vill ta nästa steg. Det kan vara det unga paret som vill ta steget och flytta ihop, den lilla familjen som växer och behöver yta och en härlig innergård eller paret med utflyttade barn som vill sälja huset och skapa ett bekvämt boende med nära till allt. Vi erbjuder 2:or och 3:or samt lite större 4:or, alla med ljus och härlig balkong. Storlekar och planlösningar som passar de flesta.

Brf Bonum Rosenrot är en del av Bonum som är Riksbyggens satsning på seniorboende. Vi erbjuder vackra och bekväma boenden för dig som vill bo kvar och trivas i din bostad. Det som gör Bonum unikt är att vi arbetar med seniorboendet som en helhet, med fyra delar: hemmet, förvaltningen, servicen och gemenskapen. Tillsammans med våra kärnvärden trygghet, bekvämlighet och trivsel bildar det Bonum seniorboende. Dessa genomsyrar såväl bostaden som förvaltningen och tjänsterna; allt för att du som kund hos oss ska bo bra och må ännu bättre. Läs mer om Bonum & Brf Bonum Rosenrot

Brf Framtidens Mölndal.

En morgonkopp i föreningens lummiga innergård, söndagsbrunch i Gallerian eller kanske kvällsshopping två trappor ner. I Framtidens Mölndal kan du njuta av ett boende högt över Mölndals innerstad med närhet till alla bekvämligheter du kan tänka dig och knutpunkt Mölndalsbro precis intill.

Bilder

Se alla bilder
Antal bostäder: 4
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Framtidens Mölndal

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Karta & närområde

Projektstatus

 • Icon Planerad Dot
 • Icon Byggstart Augusti 2015 Dot
 • Icon Säljstart Dot
 • Icon Inredningsval Dot
 • Icon Inflyttning Dot

Projektfakta

Byggnadsbeskrivning
 • Toggle

  Förtur till våra nybyggda bostäder

  Riksbyggen Förtur

  Riksbyggen Förtur är en möjlighet för dig att se och välja nyproducerade bostäder i bostadsrätt och äganderätt innan de finns tillgängliga för allmänheten. För bara 200 kronor per person och år ökar du dina möjligheter att hitta din drömbostad i framtiden.

  Du samlar dina poäng över tid, och ju fler poäng du har, desto större chans har du att välja just den bostad som du vill ha i ett projekt.Genom att vara med i Riksbyggen Förtur får du förhandsinformation om de projekt du anmält intresse för. Du gör en intresseanmälan till det eller de projekt du vill ha mer information om. 

  Villkor Riksbyggen Förtur

  Du som är bosparare idag kan registrera dig från och med den 4 juni 2016. Poängen för maj får du i BoSpar enligt nuvarande sparregler.

 • Toggle

  Preliminär projektinfo Brf Bonum Rosenrot

  Brf Bonum Rosenrot
  Bonum – bostäder anpassad för + 55 år
  Antal bostäder: 50
  2:a 55 kvm - 15 st
  3:a 77 kvm-  6 st                                   
  3:a 81 kvm - 12 st                                  
  3:a 84 kvm - 12 st                                  
  4:a 105 kvm - 5 st
  Säljstart: preliminärt november 2016
  Inflyttning: preliminärt från oktober 2018
 • Toggle

  Preliminär projektinfo Brf Tigeröga

  Brf Tigeröga

  Antal bostäder: 26
  1:a 34 kvm - 10 st                               
  2:a 47 kvm - 2 st 
  2:a 55 kvm – 12 st                                
  2:a 58 kvm – 2 st                                                                     
  Säljstart: preliminärt december 2017
  Inflyttning: preliminärt från juni 2018
 • Toggle

  Preliminär projektinfo Brf Grandalia

  Brf Grandalia

  Antal bostäder: 69
  1,5:a 34 kvm - 7 st                                                
  1,5:a 44 kvm - 14 st                             
  2:a 63 kvm - 8 st 
  3:a 74 kvm - 8 st                                  
  3:a 79 kvm – 21 st 
  4:a 84 kvm – 11 st
  Säljstart: preliminärt februari 2017
  Inflyttning: preliminärt från årsskiftet 2018/2019
 • Toggle

  Preliminära planlösningar Brf Grandalia

  Här kan du se preliminära planlösningar för Brf Grandalia

   

 • Toggle

  Webbkameror över området

  Se vad som händer på byggområdet i Framtidens Mölndal.

 • Toggle

  Att bo i bostadsrätt

 • Toggle

  Gröna sköna innergården

  Landskapsarkitektens tankar om innergården

  "Ambitionen har varit att innergården ska bli en småskalig, grönskande trädgård i den storskaliga stadsbebyggelsen. Utformningen har inriktats på att fånga känslan av en hemlig trädgård som de boende har hittat och kan utforska tillsammans.

  Trädgården är uppdelat i många små platser - platser där man sitta och läsa en bok, sola på en gräsyta, spela boule, leka med barnen, grilla med grannarna eller plantera i en odlingslåda eller i växthuset eller bara strosa omkring och titta på växterna. Och så finns det många sittplatser i soliga lägen. Förhoppningen är att de många små platserna och de många aktiviteterna kan ge upphov till nya möten människor emellan – att trädgården kan bli en social mötesplats för de boende, till glädje för alla.

  Många små platser omgärdade av grönska ger känslan av småskalighet och att var och en kan hitta sin egen favoritplats. Men träd och buskar är inte enbart ett sätt att dela upp gården, de är det gröna kittet som håller ihop gården och som gör den till en trädgård.

  Växtligheten ska dessutom ge känslan av att man är i trädgården istället för ett tak. Träden och de höga buskarna gör att man kan sitta under en trädkrona eller i en pergola täckt med klätterväxter utan att känna att alla titta ner på en från våningarna över.

  Mycket av grönskan består av små träd och låga buskar så att man får fri sikt under trädkronorna. Många träd och buskar är blommande vid olika tider på året, och på våren blommar vårlökarna i gräsytorna

  De bågformade gångstråken uppmanar till upptäckter då man blir nyfiken på vart gångstråket leder. Båg-formerna bilder ett mönster som syns från lägenheterna och balkongerna. Det syns tydligare ju längre upp i husen man kommer. Ovanifrån perspektivet är viktigt då många kommer att se gården mer från lägenheterna och balkongerna än från marken, speciellt under de kalla årstiderna.

  Belysning med en blandning av låga armaturer och stolpbelysning är tänkt dels för att visa upp trädgården på ett attraktivt sätt, dels för att göra gården till en säker och trygg plats att vistas i under de mörka timmarna. Belysningen ska också bidra till en attraktiv bild sett ovanifrån då lamporna i växthuset gör att den kan kännas som en juvel i mitten på ett hav av små ljuspunkter."

  Cris Delisle, Krook & Tjäder

  2016-06-16

Antal bostäder: 4
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Framtidens Mölndal

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Kontakt

Vår säljare svarar på dina frågor

*Obligatoriska fält
Ange namn. '<' och '>' är inte tillåtna
Ange ett fullständig telefonnummer
Fältet innehåller otillåtna tecken. '<' och '>' är inte tillåtna
Fyll inte i detta fält
Bodil Jönsson Kundansvarig