Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök
Slutsålt

Om projektet

Nybyggda hus i Mölndal

Stensjövillan etapp 2 - Ett av Mölndals mest natursköna och extraordinära läge. Här bor du högt upp med utsikt över Stensjön, nära kommunikationer, centrum och obegränsat med frihet. Välj mellan ett suterränghus eller tvåplanshus oavsett så får du tillgång till obegränsat med vyer, natur, frisk luft och friluftsliv. Höjden av frihet helt enkelt.

Näst längst upp i området, strax intill första etappen, så kommer vi uppföra ett område med 16 friköpta villor. Flertalet av dessa villor kommer blicka ut över Stensjön och vyerna runt om kring. Det innebär att du kommer ha tillgång sjöutsikt och till en milsvidd utsikt ifrån ditt hus.

Läs mer

Stensjövillan 3 två hustyper

De byggs i två olika hustyper för att bevara terrängen och ta tillvara utsikten på allra bästa sätt. Det som är unikt och samtidigt gemensamt för souterärränghus och tvåplanshus är deras lägen och strama formspråk. Välj mellan 5 rum och kök på 142kvm eller 6 rum och kök på hela 152 kvm med tilltagna och natursköna uteplatser.

Smarta planlösningar

Planlösningarna är lika genomtänkta som tilltalande – med golvvärme i undervåningen och radiatorer i övervåningen för skön komfort, öppna ytor och fint placerade fönster för att släppa in såväl ljus som grönska. Givetvis har du också uttag för telefoni, data och TV i vardagsrum, kök, allrum och samtliga sovrum. Allt för att förstärka den lyxiga känslan av frihet.

Sunt och hållbart boende

Här har vi lagt mycket tid på att skapa innemiljöer som är energieffektiva, sunda, funktionella och estetiska. Husen har låg driftkostnad där den beräknade energianvändningen understiger Boverkets rådande krav. Villornas FTX-aggregat återvinner värmen från värmeväxlaren och skickar ut uppvärmd luft i huset via tilluftskanalerna. Dessutom har husen fjärrvärme ansluten till Mölndals Energis fjärrvärmenät.

I Stensjön bor du mitt i naturen med närhet till ett rikt och avkopplande friluftsliv. Här har du milsvis med både trampade och otrampade stigar att lära känna. Samtidigt ligger Mölndal centrum, Göteborg och storstadslivet bara ett par kilometer bort.

Friluftsliv, aktiviteter och utflykter

Som boende i Stensjön har du tillgång till obegränsat med natur och friluftsliv. Njut av dagliga promenader och löprundor i närområdet eller ta den längre svängen till Delsjön. Behöver du ha större utmaningar än så finns även Herkulesspåren, Skatås och Vildmarksleden inom gång-, jogging- och cykelavstånd. Bostadsområdet kommer också ha gott om naturliga mötesplatser och avkopplande ytor för dig som bara vill vara.

Nedanför ligger sjön och väntar på spontana morgondopp eller sköna heldagar för barnfamiljen. För dig som vill vara ett uns mer aktiv rekommenderar vi äventyrsminigolfen med tillhörande glasspaus, alternativt en skön paddeltur i någon av roddklubbens kanoter eller kajaker.

Gunnebo Slott är också ett välbesökt och omtyckt utflyktsmål som har mycket att bjuda på. Här kan du luncha, fika, picknicka, flanera, lukta på blommorna, fånga fjärilar, se på uteteater, fira midsommar och hoppa små grodorna. Eller bara koppla av en stund med en filt och god bok.

Läs mer om Stensjö Center och Gunnebo Slott

Stensjöns förskola och grundskola

En fördel för dig som har barn är närheten till dagis och skola. Den om- och tillbyggda Lackarebäcksskolan ligger tryggt, ostört och otrafikerat, precis i anslutning till bostadsområdet. Här finns nybyggda Stensjöns förskola som tar emot områdets barnaskara. Några hundra meter bort ligger även Svejserdalens Förskola som ett bra alternativ.

Centrum och kommunikationer

Även om det känns som att du bor mitt i skogen så har du nära till Göteborg och Mölndal centrum. Via Mölndals kråka kommer du med buss eller bil snabbt och enkelt ner till Mölndalsbro och Göteborgsregionens näst största kollektivtrafikknutpunkt. Här har du också nära till shoppingstråk och ett stort utbud av affärer och butiker. Tar du istället Riksväg 40 från Stensjön når du både Göteborg centrum och Landvetter Flygplats på bara några minuter.

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektstatus

 • Icon Planerad Dot
 • Icon Säljstart Förtur Dot
 • Icon Säljstart Dot
 • Icon Visningslägenhet Dot
 • Icon Inredningsval Dot
 • Icon Inflyttning Dot

Projektfakta

Byggnadsbeskrivning

 • Toggle

  Förtur till våra nybyggda bostäder

  Riksbyggen Förtur

  Riksbyggen Förtur är en möjlighet för dig att se och välja nyproducerade bostäder i bostadsrätt och äganderätt innan de finns tillgängliga för allmänheten. För bara 200 kronor per person och år ökar du dina möjligheter att hitta din drömbostad i framtiden.

  Du samlar dina poäng över tid, och ju fler poäng du har, desto större chans har du att välja just den bostad som du vill ha i ett projekt.Genom att vara med i Riksbyggen Förtur får du förhandsinformation om de projekt du anmält intresse för. Du gör en intresseanmälan till det eller de projekt du vill ha mer information om. 

  Villkor Riksbyggen Förtur

  Du som är bosparare idag kan registrera dig från och med den 4 juni 2016. Poängen för maj får du i BoSpar enligt nuvarande sparregler.

 • Toggle

  Driftskostnad

  Beräknad årlig driftskostnad för 2-planshuset ligger på ca 33 000 kr och för souterränghuset på ca 34 500 kr (Maj 2014). Beräkningen omfattar vatten och avlopp, sophämtning, hushållsel, fjärrvärme och villaförsäkring.

Kontakt

Vår säljare svarar på dina frågor

*Obligatoriska fält
Ange namn. '<' och '>' är inte tillåtna
Ange ett fullständig telefonnummer
Fältet innehåller otillåtna tecken. '<' och '>' är inte tillåtna
Fyll inte i detta fält
Nicklas Almsätter Kundansvarig