Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök

Brf Salteriet

Lägenheter längst ut i Västra Eriksberg på kajen – nära Färjenäsparken, kajpromenaden, mysiga butiker och uteserveringar.

 • Västra Eriksberg
 • 61 lägenheter

Brf Salteriet

Lägenheter längst ut i Västra Eriksberg på kajen – nära Färjenäsparken, kajpromenaden, mysiga butiker och uteserveringar.

 • Västra Eriksberg
 • 61 lägenheter
Försäljning pågår

Kontakt

Kundansvarig
Anders Radne

Riksbyggen Förtur

Det här projektet har redan fördelats till förtursmedlemmar, men om du är intresserad av ett annat projekt som inte har säljstartat ännu kan du anmäla dig till Riksbyggen Förtur för att öka din möjlighet att välja din drömbostad.

Läs mer om Riksbyggen Förtur
+ Visa fler bilder (21 st)

Om projektet

Bostadsrätter på kajen i Västra Eriksberg

Här lever du i symbios med havet, utsikten och det goda i livet. Längst ut i Västra Eriksberg på kajen – nära Färjenäsparken, kajpromenaden, mysiga butiker och uteserveringar. 61 lägenheter byggstartades under hösten 2016 och byggnationen pågår för fullt.

Läs mer

61 smakfulla utsikter

Brf Salteriet är lika mycket en hyllning till områdets historiska salterier och alla som har arbetat här som till alla som värdesätter det goda i livet. Därför har vi också kryddat boendet med en mängd mervärden som förgyller vardagen. Här har vi satt öppna smakfulla rum i centrum och låtit rejäla, funktionella och stilrena kök ta plats. Liksom stora fönster och tilltagna balkonger för att få in så mycket ljus, hav och salta vindar som möjligt. Planlösningarna är planerade utifrån den sociala samvaron och ska såväl underlätta som att inspirera till samtal. Förutom att lägenheterna är energisnåla och har en stark miljöprofil är de yteffektiva och lättmöblerade för att ta tillvara på utsikterna. Samtidigt som de också är rymliga och öppna med gott om förvaringsutrymmen.

Här har du såväl Färjenäsparken som havet, kajkanten och kajpromenaden alldeles utanför fönstret. Det kulturfyllda stråket sträcker sig bort och förbi såväl Sannegårdshamnen och Lindholmen som många mysiga butiker och caféer.

Huvudentrén är det första man som boende och gäst möter. Därför har vi lagt mycket tid på att skapa tilltalande och smakfulla entréer som speglar livet i brf Salteriet. Från entrén i hus två så når du föreningens gemensamma relaxadelning, övernattningslägenhet och storköksstudio. En fantastiskt trevlig miljö med plats för större och mindre sittningar. Alla uppgångar har hiss som går ner till förråden i källaren samt garaget där det finns möjlighet att hyra parkeringsplats.

 • Planerad

   
 • Säljstart

  April 2016
 • Byggstart

  Höst 2016
 • Inredningsval

  Vår 2017
 • Visningslägenhet

   
 • Inflyttning

  Höst 2018

Västra Eriksberg

Längs med hamnen möts du av ett modernt och trivsamt bostadsområde. I Västra Eriksberg kombineras stadskänsla, fina grönområden och en fantastisk havsutsikt. Området har en egen hemsida med nyheter och fakta. Läs mer här! 

Har du båt? Det finns drygt 100 båtplatser i Eriksbergdockan och hälften av dem tilldelades de som står i kö hos Grefab. Den andra hälften är reserverade för de som bor i området. Läs mer här

Karta

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Att köpa bostadsrätt

Förhandsavtal, upplåtelseavtal, handpenning mm. Så här går det till att köpa en bostadsrätt av Riksbyggen.

Så här går köpet till

Att bo i bostadsrätt

Vad har du för rättigheter och skyldigheter som medlem i en bostadsrättsförening?

Se filmen

Intresserad?

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan, så får du fortlöpande information om projektet av vår säljare. Det är inte bindande på något sätt och självklart kostnadsfritt.

Anmäl intresse till projektet Brf Salteriet

Du kan enbart anmäla intresse för hela projektet och inte specifika lägenheter, det görs i kontakt med säljare

Ange förnamn
Ange efternamn
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält
Ange adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange postort
Ange personnummer
Kundansvarig
Anders Radne

Fakta

Byggnadsbeskrivning

 • Toggle

  Inredningskoncept

  Modern elegans

  Maria Montecinos Franjola är inredningsarkitekt och den som skapat brf Salteriets inredningskoncept "Modern elegans". Hon ligger bakom såväl helheten som designen av kvarterets entréer, gemensamhetslokal, gästlägenhet, gym, relaxavdelning och lägenheternas ytskikt.

  – Konceptet speglar lugnet från havet och är designat utifrån den medvetna individen som vill leva i symbios med vattnet, naturen och pulsen från stan. Det går en röd tråd genom Salteriets färgval, rena linjer, material, möblernas geometriska former, textilier och belysning. Vi har velat skapa ett rent, tidlöst och elegant uttryck som ligger i linje med kvarterets underbara potential och Riksbyggens ambition med projektet, säger Maria.

  Tar man bara entréerna som exempel möts man av ett vackert naturstengolv av stora robusta plattor. Och en tapet från Elitis som framhävs av en modern och elegant takkrona i kristall. Även konsten är noga utvald för att sätta tonen för resten av huset.

   

  Utöver det vanliga

  Förutom den höga standarden har det varit viktigt att bygga in lugn, harmoni och bekvämligheter i konceptet. Här behöver man inte lämna hemmet för att gå till gymmet, genomföra möten, anordna konferenser och workshops eller bara njuta av en extraordinär miljö.

  – För oss har det varit viktigt att skapa en trygg, lugn, bekväm och samtidigt exklusiv känsla. De som bor här ska verkligen känna omsorgen bakom alla materialval, färgnyanser och detaljer. Vi vill att man ska leva gott och känna sig stolt över att bo i Salteriet, fortsätter Maria.

   

  Skapa din drömlägenhet

  I brf Salteriet har man som köpare inte bara möjlighet att välja mellan kostnadsfria val och prisvärda tillval. Här kan man tillsammans med Montecinos Franjola skapa sin egen drömlägenhet. Erbjudandet ligger utanför ordinarie sortiment och är förpackat i olika former av designpaket.

  Oavsett kostnadsfria val, tillval och designpaket finns det en tanke bakom alla material i brf Salteriet. Vissa har handplockats av arkitekten och vissa av Montecinos Franjola. Natursten Travertine, ekparkett och marmor för att nämna några golvmaterial. Tapeter från Omexco, belysning från Restoration Hardware, möbler från B&B Italia, Designers Guild, Slettvoll och HAY är ytterligare några.

   – Det som är extra roligt tycker jag är att konceptet och inredningen är exklusivt framtagna och anpassade för Salteriet. Det är det som gör det så speciellt, avslutar Maria. 

 • Toggle

  Två hus, ett hav

  Brf Salteriet består av ett hus ytterst på kajen och ett hus innanför mot berget. Husen är vinklade för att maximera siktlinjerna och för att ta in så mycket ljus och hav som möjligt. De 61 lägenheterna är rationellt planerade med generösa fönsterpartier och stora inglasade balkonger som förlänger bostäderna.

 • Toggle

  Husen

  Brf Salteriets två hus består av 61 lägenheter i storlekarna 43-100 kvm, fördelade på 2-4 rum och kök. Bostädernas planlösningar är noga genomtänkta och planerade för att få ut maximalt av varje lägenhet.

 • Toggle

  Smakfulla rum

  Hela tanken med brf Salteriet är att skapa smakfulla rum att trivas, umgås och njuta i. Här har vi byggt in öppna sociala fördelar i planlösningarna och till exempel låtit vardagsrummen och köken få ta den plats de förtjänar. De stilfulla, funktionella och restauranginspirerade köken bjuder in till samtal och matlagning i världsklass. Lägenheternas glasade hörnlägen är som gjorda för avkopplande stunder och social samvaro.

  Som boende har du tillgång till föreningens relaxavdelning med bastu, gym och en välutrustad gemensamhetslokal. Storköksstudion är till för dig som vill laga stort och gott tillsammans med goda vänner och grannar. Lokalen är modernt inredd med möbler för större som mindre sittningar och givetvis fullt utrustad med en elegant porslinserie.

 • Toggle

  Sköna gårdar

  De upphöjda gårdarna är såväl öppna och tillgängliga som privata och avskilda för de boende. Här finns gott om sköna rum för den som vill sola, grilla, odla, umgås eller bara njuta av utsikten och den salta brisen. Husens entréer är ljusa, välkomnande och genomgående, vilket skapar ett fritt rörelsemönster in mot gårdarna och ut mot vattnet.

 • Toggle

  Miljöcertifierade hem

  För att säkerställa högsta möjliga hållbarhetsnivå för brf Salteriet använder vi Sweden Green Building Councils certifieringssystem Miljöbyggnad. Systemet baseras på svenska bygg- och myndighetsregler samt svensk byggpraxis och ger ett kvitto på nybyggnationers kvalitet när det gäller energi, inomhusmiljö och material. Det betyder att vi minskar användandet av ändliga resurser, att du får ett sunt inneklimat och att den låga energianvändningen ger dig pengar över till annat.

  Vi ser alltid till hela samhällets krav på energieffektivitet, funktionalitet och hållbarhet. Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001 och ligger ofta långt före vad normerna föreskriver. Men vi sätter oss inte nöjda för det. Riksbyggens ambition är att driva utvecklingen framåt och hela tiden höja ribban för vårt ekologiska, ekonomiska och sociala hållbarhetsarbete.

 • Toggle

  Sätt din egen prägel på lägenheten

  Eftersom det är ett helt nytt bostadsrättshus och en helt ny lägenhet har du möjlighet att sätta din egen prägel genom kostnadsfria val samt prisvärda tillval. Även om kvaliteten är genomgående hög från början är det alltid roligt att få vara med och påverka från start. Läs mer och se alla valmöjligheter i Inredningsprogrammet som du som är intresseanmäld får i samband med säljstart. Inredningsprogrammet.

 • Toggle

  Magasinet Salteriet