Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök
Slutsålt

Brf Ljuspunkten

Om projektet

Bostadsrätter i Tuve Centrum

Nu har byggstarten gått för Brf Ljuspunkten! Tuve centrums nya förening kommer bestå av tre huskroppar och 72 nya bostäder på två till fyra rum och kök. Den öppna och trivsamma gården är som gjord för såväl avkoppling, spontana möten som aktiviteter. Garaget under huset nås enkelt med hiss i trappuppgången.

Trygga framtiden

Vi på Riksbyggen är stolta över att få vara med och göra Tuve centrum till en livfullare, öppnare och ljusare plats att bo på. Förutom att torget får en ny utformning så kommer Brf Ljuspunktens strategiska placering att bidra till en positiv utveckling av hela närområdet. Som ledande aktör inom hållbar samhällsutveckling bygger vi inte bara klimatsmarta hus och hälsosamma innemiljöer. Vi bygger bostadsområden utifrån naturens förutsättningar och ekosystemtjänster.

I Brf Ljuspunkten har du nära till allt du behöver för en skön och bekväm tillvaro. Till exempel mataffärer, vårdcentral, bibliotek, café, restaurang, ishall, tennishall, friluftsliv, Sankt Jörgens Resort - samt inte minst Göteborg centrum som bara ligger 15 minuter bort med 17-bussen.

Läs mer

Ett grönt närområde

Redan utanför dörren finns lekplatser, promenad- och cykelstråk. En bit längre bort vid Tuve ishall, hittar du Hissingparken, Göteborgs största parkområde. Här finns mysiga promenadstigar och motionsspår i ett välbesökt naturområde med vattendrag och soliga fikaplatser. På Kättilsröds 4-H gård kan barnen få umgås med djur på bondgård.

För golfintresserade finns två golfbanor i närheten. Sankt Jörgen Golfklubb 18-hålsbana och Albatross Golfklubb.

Dagis och skola

I Tuve-Säve finns det gott om förskolor; sju kommunala och tre enskilda. Det finns tre kommunala grundskolor för barn från förskoleklass till årskurs fem samt en skola för barn från årskurs 6 till 9. Det finns också en regional enhet för elever med flerfunktionsnedsättning. Familjecentralen i Tuve är en samlingsplats för blivande föräldrar och familjer med barn i ålder 0-18 år. Här finns också en öppen förskola.

Bilder

Se alla bilder

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektstatus

  • Icon Planerad Dot
  • Icon Säljstart December 2015 Dot
  • Icon Byggstart Augusti 2016 Dot
  • Icon Inredningsval Höst 2016 Dot
  • Icon Inflyttning Vinter 2017/2018 Dot