Kommande
Kommande

Brf Sjömärket

Ett nytt kvarter växer fram på eftertraktade Lillåudden. I Brf Sjömärket kommer du bo i en modern lägenhet på en halvö i Mälaren, nära både natur och stadspuls. Här planerar vi för 80 vackert inredda bostäder från 1-5 rum och kök om 35 till 118 kvm med balkong, uteplats eller terrass. Utifrån vad vi vet idag är vår förhoppning att vi ska kunna säljstarta kvartal 3 2021.

Bostadsfakta

Lägenheter 80
Status Kommande

Nya rutiner för visningar och kundmöten

Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridningen för att skapa trygghet för dig som kund vid visningar och möten.

Aktuella riktlinjer
Press

Riksbyggen har Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder 2020

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

Läs om undersökningen här

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta säljaren för mer information.

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som t ex arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Vår trygghetsfilosofi

Mälarens lugn vid stadens puls

Utifrån vad vi vet idag är vår förhoppning att vi kommer kunna påbörja försäljningen av bostäderna i Brf Sjömärket under tredje kvartalet 2021. Brf Sjömärket kommer vi bygga på vår sista lott på Lillåudden och från en del av bostäderna kommer du kunna få en glimt av Mälaren. Bygglov är inskickat och arbete med kostnadskalkyl pågår.

Vid hörnet Sjömärkesgatan/Verksgatan/Fyrtornsgatan, planerar vi för 80 ljusa, moderna lägenheter i bostadsrättsform om 1-5 rum med varierande och sociala planlösningar, stora balkonger, uteplats eller terrass. Här står funktionen och stilfullhet i centrum, både vad gäller planering och materialval. I och med att vi har ritat om huset har vi nu skapat fyra unika bostäder med terrass. Tre av dem har dessutom tillgång till balkong mot innergården. I slutet av maj är vår förhoppning att alla planskisser är klara.

Hållbarhet är stort. Och litet.

I Brf Sjömärket kommer vi erbjuda en Svanenmärkt byggnad som har granskats ur ett livscykelperspektiv med omtanke om människa och miljö. Här kommer vi bygga en ny verklighet för dig som vill ha närhet till Västerås tempo, men som vill komma hem till Mälarens lugn.

Intresseanmäl dig redan idag

Försäljningen har inte startat ännu och vi arbetar för fullt med att komma framåt i projektet. Under projekteringen kan du som intresserad av en bostad lämna en intresseanmälan. Du förbinder dig inte till något mer än att du försäkrar dig om att ta del av nyheter och tidig information. Detta innebär att vi i detta läge inte har några planskisser, priser eller dylikt att delge.

Gemenskap

I Brf Sjömärket planerar vi för fler ytor att använda än de som hör till den egna bostaden. På innergården vill vi skapa föreningens egen oas, en grönskande innergård med sittplatser och för långväga gäster kommer vi erbjuda en övernattningslägenhet där nära och kära kan bo när de kommer på besök.

Bilpool ingår

I Brf Sjömärket kommer medlemskap i bilpool ingå i månadsavgiften, ett smidigt sätt att ha tillgång till bilens frihet när det behövs. Även om allt är inom gångavstånd finns det tillfällen då det kan vara bra att ha tillgång till bil. Har du egen bil kommer det finnas möjlighet till några garageplatser samt utvändiga parkeringsplatser med motorvärme att hyra av föreningen.

Inför försäljningsstarten

Välkommen att göra din intresseanmälan redan idag för fortlöpande information om projektet.

Få förtur till Riksbyggens bostäder

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten. Vid säljstarten får de intressenter som är medlemmar i Riksbyggen Förtur välja lägenheter först. Valen hanteras sedan utefter antal förturspoäng. Ju tidigare du registrerar dig till Riksbyggen Förtur desto fler poäng hinner du samla inför säljstarten. Läs mer om Riksbyggen Förtur

Tryggare med Trygghetsfilosofin

Trygghetsfilosofin genomsyrar allt vi gör och tror på. Från hur vi bygger till hur du bor. Den innebär bland annat skydd mot dubbla boendekostnader, avbokningsskydd eller framflyttning av tillträdesdag.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Viktiga hållbarhetsåtgärder för Brf Sjömärket

Här kan du bo och leva hållbart. För oss på Riksbyggen är hållbarhet både stort och litet - huset är Svanenmärkt vilket innebär ett helhetsgrepp på byggprocessen, byggnaden och husets förvaltning som ger dig möjlighet att leva hållbart i vardagen.

 • Bilpool
 • Skapar grön innergård
 • Laddstolpar
Riksbyggens hållbarhetsarbete

placeholder

 • Planering pågår

  Höst 2019
 • Säljstart

   
 • Byggstart

   
 • Visningsbostad

   
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

   

Udden som lockar många

På Lillåudden bor du i en idyllisk miljö – på en udde nära staden, Mälaren och naturen. Här lever du ett bekvämt vardagsliv med allt du behöver på nära håll och en aktiv fritid med promenadstråk längs Mälaren, mysiga fik och bra restauranger.

Västerås växer

Västerås är en stad med gamla anor och är en av Sveriges absolut äldsta städer. Staden har ett unikt läge vid Mälarens norra strand cirka 10 mil, eller 53 minuter med tåg, nordväst om Stockholm. Här finns även landets största småbåtshamn, ett av Sveriges mest imponerande idrottsområden Rocklunda, cirka 37 mil cykelvägar och flera vackra utflyktsleder. I Västerås finns ett rikt fritidsliv och en levande stadskärna. För att förkorta avståndet till både tågstationen och centrum från Lillåudden så finns en öppningsbar cykel- och fotgängarbro som förbinder udden med “fastlandet”, vilket gör det enkelt att ta sig såväl Västerås resecentrum som stadskärnans myllrande folkliv.

Kommunikationer

Som boende i Brf Sjömärket kommer du uppskatta hur bekvämt det är att bo nära bra kommunikationer. Tåg, buss och för all del även båttrafiken ut till Mälaröarna ligger inte mer än ett stenkast bort. En cykel- och gångbro förbinder udden med ”fastlandet” och är din genväg till city och Västerås resecentrum, där finns transporter med tåg, buss och taxi. E18 går strax utanför citykärnan och Västerås flygplats ligger ett stenkast från city.

En hel stad med nöjen

Via bron går du snabbt till Östra Hamnen och färjekajen med ett stort utbud av restauranger. Några minuter till på cykel eller till fots så är du i city och här finns ett bra shoppingutbud som mixas med kultur och historia längs gator, torg och parker. Mixen av mysigt belägna restauranger och shopping ger Västerås dess trivsamma identitet.

Flanera längs Mälaren

Lillåudden är en del av cykel- och promenadstråket längs med Mälaren. Går du mot Öster Mälarstrand når du först actionbadet Kokpunkten och Steam hotell. Vidare finns kajer, bryggor, båtar, restauranger och strandpromenad för härlig fritidsrekreation. På sommarhalvåret lägger färjan Elba till vid den nya bryggan på Öster Mälarstrand för en rundtur på Mälaren.

Motionera mera, en lätt match

Gillar du att röra på dig har du nära till många olika motionsformer. Inom gångavstånd åt nordväst finns exempelvis populära gym- och motionscentret Friskis & Svettis. Vidare en kort promenad åt sydväst hittar du Lögarängsbadet som är en toppmodern träningsanläggning med 50-metersbassäng, hoppbassäng, barnbad, varmpool och restaurang. Här finns även ett fullt utrustat gym med aktivitetssal för olika typer av gruppträning. I samma område ligger sandstranden vid Lögastrand där du badar i Mälaren, och under sommarhalvåret samordnar kommunen utomhusbio här. Vid badet finns också Västerås Cable park. Kabelparken är som en skate- eller snowboardpark, fast för vattensport. Istället för att åka efter en båt dras du här efter en eldriven linbana, som en skidlift. Vintertid plogas en bana för långfärdsskridskor upp på Mälarisen.

Friluftsliv – året runt

Det populära friluftsområdet Björnön ligger endast fem kilometer från Lillåudden. Området lockar människor i alla åldrar, allt från soltörstande picknickentusiaster och barnfamiljer till de som verkligen tar motion på allvar. Björnön är en fantastisk plats för sköna löprundor i skog och mark kombinerat med utegym. På Björnön kan även barnen ha skoj på långgrund sandstrand, lekvänliga gräsytor, skogspartier och bergknallar samt fotbollsplan och lekpark. Här finns också kiosk, uthyrning av kajaker, långfärdsskridskor och bryggor för att pröva fiskelyckan.

Anmäl intresse till Brf Sjömärket

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till