Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök
Slutsålt

Brf Sjökortet

Om projektet

Bostadsrätter i Lillåudden i Västerås

Alla lägenheter är sålda i Brf Sjökortet!

Utsikt mot Mälaren

Brf. Sjökortet byggs längs med Lillåuddsallén och alla 28 lägenheter får generösa inglasade balkonger i syd/väst läge och sjöutsikt mot Mälaren! Standarden i lägenheterna är hög med fina materialval som ger en sval, modern skandinavisk känsla.

I huset kommer det att finnas en gemensamhetslokal med övernattningsmöjligheter och föreningen kommer även få en stor gemensam gård med plats för härligt umgänge.

Läs mer

När formspråk och material valts ut till Brf Sjökortets lägenheter, är det friskt nytänkande och modern, långlivad design somfått stå i fokus. Lägenheterna är omsorgsfullt inredda för framtiden,med hållbara material som vitpigmenterad ekparkett, ljusgråklinkers och fönsterbänkar i finslipad natursten. Inga kortlivadeoch tidstypiska detaljer som känns omoderna så snart nya modeflugorseglar upp på trendhimlen, bara genomtänkt design, somkommer att kännas lika aktuell vid inflyttning som 10 år senare.

Köken på Brf Sjökortet kommer bli något alldeles extra! Stilrena vita luckor och vitt kakel i satt i halvförband. Blandare i hög kvalitet och innovativ design från Tapwell samt kvalitetsvitvaror från Siemens.  Valet av bänkskiva föll på den extremt hållbara kompaktlaminatskivan, som på kort tid blivit arkitekternas favorit och kökstillverkarnas trumfkort. Den är endast 12 mm tunn och ger ett lätt och luftigt intryck, vilket passar utmärkt i detta minimalistiska kök. Köket har ett stort ljusinsläpp, ljusa, fina trägolv samt en takhöjd på hela 2,60.

Lillåudden har blivit ett begrepp i Västerås. Hit går man för en skön promenad eller för en cykel- eller joggingtur. Vattnet, vyerna mot staden och de moderna byggnaderna gör promenaden levande. Den som söker sig till Lilllåudden för att bo, njuter ett centralt läge och ett modernt boende.

Utsikt som lever året om

Med Mälaren utanför kan du njuta av ett omväxlande panorama. Årstider, väder och folkliv till sjöss och lands. Flanörer, båtar och isjakter som passerar. Sommarmoln som färdas över den glittrande fjärden. Naturnära upplevelser blir dina varje dag.

Nära till sol och bad

Strax utanför huset finns en solbrygga med badstege, på promenadavstånd ligger de populära baden vid Framnäs och Lögarängen, och hösten 2014 öppnar Sveriges häftigaste upplevelsebad några kvarter bort. Vill du gå lite längre eller cykla en sväng tar du dig naturskönt och enkelt längs Mälaren till Björnön med dess rikedom av natur och stränder.

Nära till lugn, kommunikationer och utbudet i city

Ett lugnt läge nära det mesta är Lillåuddens magiska kombination. Du har cityutbudet på gångavstånd samtidigt som naturen och promenadstråken ligger utanför dörren. Som pendlare får du praktiskt nära till centralen med tåg och bussar. Föredrar du bil är du snabbt ute på E18.

Vid den närbelägna Östra Hamnen ligger mysiga fik och välbesökta restauranger. Ett eldorado för flanörer på sommarhalvåret. Och strax intill går turbåtarna och Elbafärjan som gör Mälarens alla upplevelser lättillgängligt.

Plats för barnen

Fyrtornet är Lillåuddens egen förskola. Byggd 2010 i två plan med fina lekytor och utegårdar erbjuder den goda möjligheter. På området finns flera lekplatser och strax intill ligger skogen med den välbesökta Himlabacken för pulkaåkare i alla åldrar. Den sparsamma och lugna biltrafiken gör Lillåudden till en trygg miljö för utevistelse. I närområdet finns ett flertal skolor som Kunskapsskolan, Fryxellska skolan, Viksängsskolan, Ekbergaskolan och Västerås Waldorfsskola.

Rekreation och fysiska aktiviteter

Det sjönära läget lockar till många till vardagsrörelse längs de fina cykel- och gångbanorna som löper längs Mälaren. Parkbänkar invid strandpromenaden inbjuder till vilopauser och utblick över vattnet. Vackra vinterdagar kan du snöra på dig långfärdsskridskorna utanför dörren och bege dig ut på en åktur. Vill du motionera mera har Sveriges största folkrörelse, Friskis & Svettis, en av sina fina anläggningar på gångavstånd. Och har du båt ligger småbåtshamnarna nära.

Bilder

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektstatus

 • Icon Planerad Dot
 • Icon Säljstart Förtur Dot
 • Icon Säljstart Dot
 • Icon Byggstart Dot
 • Icon Visningslägenhet Dot
 • Icon Inredningsval Dot
 • Icon Inflyttning Dot

Projektfakta

Byggnadsbeskrivning

 • Toggle

  Förtur till våra nybyggda bostäder

  Riksbyggen Förtur

  Riksbyggen Förtur är en möjlighet för dig att se och välja nyproducerade bostäder i bostadsrätt och äganderätt innan de finns tillgängliga för allmänheten. För bara 200 kronor per person och år ökar du dina möjligheter att hitta din drömbostad i framtiden.

  Du samlar dina poäng över tid, och ju fler poäng du har, desto större chans har du att välja just den bostad som du vill ha i ett projekt. Genom att vara med i Riksbyggen Förtur får du förhandsinformation om de projekt du anmält intresse för. Du gör en anmälan till det eller de projekt du vill ha mer information om. 

  Villkor Riksbyggen Förtur

 • Toggle

  Lägenhetsvisare

 • Toggle

  Allmänt

  28 lägenheter i ett 6 våningshus med två trapphus. Alla lägenheter är enplanslägenheter med balkong. I anslutning till gården och den gemensamma samvaroytan ligger en gemensam lokal som kan användas som möteslokal eller övernattningslägenhet. Lägenhetsförråd i entréplan. Miljörum för källsortering i entreplan. I varje lägenhet finns fullt utrustat kök med spishäll, inbyggnadsugn, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl- och frysskåp alt. kombinerat kyl/frys. I badrummet finns tvättmaskin och torktumlare.

 • Toggle

  Bilparkering

  Totalt finns 20st parkeringsplatser med motorvärmare efter gatan varav en avsedd för laddning av elbil.

 • Toggle

  Cykelparkering

  I entréplan finns ett låsbart cykelrum. Rummet är dimensionerat för cirka två stycken cyklar per lägenhet. Cykelställ finns även utvändigt vid entrén.

 • Toggle

  Grundläggning

  Isolerad pålad betongplatta på mark.

 • Toggle

  Stomme

  Bjälklag, lägenhetsskiljande väggar och övriga bärande väggar utförs i platsgjuten betong. Övriga ytterväggar utförs som utfackningsväggar med en stomme av trä och stål.

 • Toggle

  Fasader

  Fasaderna är av skivor typ fibercement i varierande kulör. Entréplanet är av svart tegel.

 • Toggle

  Balkong/Uteplats

  Balkongplatta i betong och räcke av metall och glas. Inglasad balkong. Uteplats beläggs med trall.

 • Toggle

  Fönster och fönsterbänkar

  Fabriksmålade inåtgående trä/aluminiumklädda 3-glas, fönster med vädringsbeslag. Fönstren har goda isolerande egenskaper som gör att en naturlig kondens kan uppstå vid vissa väderlekar. Fönsterbänkar finslipad sten läggs i fönstersmyg.

 • Toggle

  Rumshöjd

  Rumshöjden är generellt 2,6 meter.

 • Toggle

  Innerväggar

  Lägenhetsskiljande väggar i betong och övriga bärande väggar i betong. Övriga innerväggar utförs gipsbeklädda med en regelstomme av trä/stål.

 • Toggle

  Dörrar

  Entrépartiet till trapphuset med portautomatik och porttelefon.

  Entrédörrar till lägenheterna är säkerhetsdörrar med godkänd låsenhet i säkerhetsklass 3. Mekanisk ringklocka och dörrkik. Förrådsdörrar av stål med brytskydd. Invändiga lägenhetsdörrar vita släta.

 • Toggle

  Ventilation, värme, VA

  Husets ventilationssystem är ett gemensamt till- och frånluftssystem med värmeåtervinning. Huset ansluts till fjärrvärmenätet och uppvärmningen sker genom ett vattenburet radiatorsystem. Huset ansluts till det kommunala vatten- och avloppsnätet.

  Individuell mätning av varmvatten.

 • Toggle

  Internet, tele, tv

  Uttag för internet/tele/tv i kök hall, sovrum och vardagsrum. Fastigheten ansluts till Stadsnätet där ett valt utbud ingår. De boende tecknar själva abonnemang med respektive tjänsteleverantör för internet, telefoni och tv.

Rumsbeskrivning

 • Toggle

  Entré

  Golv: Klinkergolv

  Sockel: Vit träsockel.

  Vägg: Vitmålade väggar eller tapet Borosan prisgrupp 7.

  Tak: VittGrängat.

  Övrigt: Hatthylla och garderob.

 • Toggle

  Hall

  Golv: 14 mm ljus ek parkett 3-stav.

  Sockel: Vit träsockel.

  Vägg: Vitmålade väggar eller tapet Borosan prisgrupp 7.

  Tak: Vitt grängat.

 • Toggle

  Sovrum

  Golv: 14 mm ekparkett 3-stav

  Sockel: Lackad eksockel.

  Vägg: Vitmålade väggar eller tapet Borosan prisgrupp 7.

  Tak: Vitt grängat.

  Övrigt: Garderob. Fönsterbänkar finslipad sten.Persienner.

 • Toggle

  Kök

  Golv: 14 mm ljus ekparkett 3-stav

  Sockel: Vit träsockel.

  Vägg: Vitmålade väggar eller tapet Borosan prisgrupp 7.

  Tak: Vitt grängat.

  Inredning: Köksinredning med vit slät lucka med "push" öppning till överskåp. Underskåp: vit lucka med integrerad vit grepplist. Bänkskiva i kompaktlaminat med underkantslimmad ho. Kakel ovan arbetsbänk, Vita vitvaror från Siemens: induktionshäll, inbyggnadsugn, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin samt kyl och frys. Rostfri fläktkåpa från Siemens. Blandare från Tapwell.

  Övrigt: Fönsterbänkar i finslipad sten.

 • Toggle

  WC/dusch/tvätt

  Golv: Klinker

  Vägg: Kakel

  Tak: Vitmålade tak.

  Inredning: Badrumsinredning med tvättställ i porslin och spegel med LED belysning. Golvmonterad förhöjd WC-stol. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens med vit laminat bänkskiva och vitt väggskåp. Duschhörna med vikbara glasväggar. Tvättställsblandare samt dusch med takdusch från Tapwell i badrummet. Varmvattenburen handdukstork i krom med el patron. Toalettpappershållare och handukshängare.

 • Toggle

  WC, dusch

  Golv: Klinker

  Vägg: Kakel

  Tak: Vitmålade tak.

  Inredning: Badrumsinredning med tvättställ i porslin. Spegel med LED belysning. Golvmonterad förhöjd WC-stol. Duschhörna med vikbara väggar i glas. Tvättställsblandare samt dusch från Tapwell. Varmvattenburen handdukstork i krom med el patron. Toalettpappershållare och handukshängare.

Kontakt

Vår säljare svarar på dina frågor

*Obligatoriska fält
Ange namn. '<' och '>' är inte tillåtna
Ange ett fullständig telefonnummer
Fältet innehåller otillåtna tecken. '<' och '>' är inte tillåtna
Fyll inte i detta fält