Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök
Slutsålt

Södra Sommarro 4

Egnahem villor nära Klarälven

Om projektet

Södra Sommarro utanför Karlstad

Nu är alla lägenheter i Brf Sommarro sålda!

Närhet till både stadsliv och natur

I Sommarro nära Karlstad bygger Riksbyggen moderna tvåplansvillor på 136 kvadratmeter med stor takterrass och carport och välplanerade parhus på 109 och 126 kvadratmeter.

Ett enklare hem för ett lyxigare liv. Vill du också ha nära mellan bryggan och altanen? Då tror vi att Södra Sommarro, nära Karlstad, kan vara en plats för dig. I våra nya par- och kedjehus bor du modernt, bekvämt och med gångavstånd till det mesta.

Nästan i city. Nästan i naturen. Om du tar en båttur till Mariebergsskogen, slappar på stranden vid Sandgrundsudden eller går på restaurang inne i centrum är du fortfarande nästan hemma.

Alla med äganderätt, friköpt tomt och färdigställda trädgårdar. Du kan välja mellan en modern tvåplansvilla på 136 m² med stor takterrass och carport, eller något av de välplanerade parhusen på 109 eller 126 m². 

Njut av att flytta in i ett hem där allt redan är färdigt.
Hösten 2018 kan du få nyckeln.

Magasin Södra Sommarro 4

Rum som ger dig tid

Det sägs att en husägare alltid har något att göra. På Södra Sommarro kan det betyda ett kvällsdopp nere vid bryggan, en långfrukost på terrassen, en kort promenad till city eller en ännu kortare till stranden. Vad annat kan man göra när allt är klart vid inflytt?
Vi har valt att bygga bostäder som gör vardagen lite enklare. Våra hus håller hög kvalitet när det gäller arkitektur och byggnation. Alla material är utvalda med omsorg – både exteriört och interiört. Dessutom får du chansen att sätta din egen prägel.
Vilket kakel vill du ha i badrummet? Vilken inredning passar bäst i köket? Vilka tapeter och färger vill du se när du vaknar? Det kan du själv planera och bestämma i förväg. När du flyttar in är allt på plats.

Läs mer

Förtur till Riksbyggens bostäder

Vid säljstarten får de intressenter som är medlemmar i Riksbyggen Förtur välja lägenheter först. Valen hanteras sedan utefter antal förturspoäng. Ju tidigare du registrerar dig till Riksbyggen Förtur desto fler poäng hinner du samla inför säljstarten. Läs mer om Riksbyggen Förtur här.

Bilder

Se alla bilder

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektfakta

Projektinfo

 • Toggle

  Förtur till våra nybyggda bostäder

  Riksbyggen Förtur

  Riksbyggen Förtur är en möjlighet för dig att se och välja nyproducerade bostäder i bostadsrätt och äganderätt innan de finns tillgängliga för allmänheten. För bara 200 kronor per person och år ökar du dina möjligheter att hitta din drömbostad i framtiden.

  Du samlar dina poäng över tid, och ju fler poäng du har, desto större chans har du att välja just den bostad som du vill ha i ett projekt. Genom att vara med i Riksbyggen Förtur får du förhandsinformation om de projekt du anmält intresse för. Du gör en anmälan till det eller de projekt du vill ha mer information om. 

  Villkor Riksbyggen Förtur

 • Toggle

  Närområde

  Naturskönt och stadsnära

  Sommarro är ett av Karlstads äldsta villaområden, med charmiga trävillor och lummiga trädgårdar. Våra arkitektritade hus är omsorgsfullt anpassade efter den anrika miljön. Personlighet och stil har varit ledord i hela processen.

  Alla par- och kedjehus säljs med färdiga trädgårdar och härliga gräsytor. Takterrasser och altaner byggs av noga utvalt trä. På varje uppfart finns plats för två bilar, med carport som tillval vid parhusen.

  Med närhet till skolor, förskolor, sjukhus och butiker är Södra Sommarro en trygg plats att leva på. Med naturen som granne är den dessutom vacker. Vill du promenera in till centrum tar det inte mer än en kvart, men om du hellre åker buss finns flera hållplatser runt hörnet.

 • Toggle

  Områdeskarta

  Situationsplan Södra Sommarro 4

 • Toggle

  Magasinet Södra Sommarro 4

 • Toggle

  Planlösningar

 • Toggle

  Hus och trädgård

  Huset är nyckelfärdigt och trädgården färdigställs med plattsättning, gräsmatta och altandäck.

 • Toggle

  Upplåtelseform

  Upplåtelseformen är äganderätt (egna hem) vilket innebär att du köper ditt hus och friköpt tomt och blir därmed lagfaren ägare till fastigheten. Tomtpriset ingår i köpeskillingen.

 • Toggle

  Driftskostnad

  (värme, vatten, sophämtning och hushållsel)
  Hustyp B, ca 2500-3000 kr/mån
  Hustyp D, ca 2400-2900 kr/mån
  Hustyp E ca 2300-2800 kr/mån

 • Toggle

  Val och tillval

  Var med och påverka
  Du har möjlighet att sätta din egen prägel genom kostnadsfria val och andra prissatta tillval. Även om kvaliteten är genomgående hög från början är det alltid roligt att få vara med och påverka från start. Ju tidigare du är med i byggprocessen, desto större möjlighet har du att påverka och få det precis som du vill ha det.

  Tillval allrum till sovrum
  Som tillval i samtliga hustyper kan man välja att byta allrummet till ytterligare ett sovrum. Tillvalskostnaden för det är 15 500 kr.

 • Toggle

  Hållbara material och lösningar

  Förutom att vi är ledande inom hållbar samhällsutveckling och ställer höga krav på oss själva använder vi oss av SundaHus verktyg för medvetna materialval. Vi arbetar precis som övriga aktörer för att all användning av energi ska vara förnybar och att utemiljön är grön, levande och inspirerande att vistas i.

  Vi ser alltid till hela samhällets krav på energieffektivitet, funktionalitet och hållbarhet. Vi är därför också miljöcertifierade enligt ISO 14001 och ligger ofta långt före vad normerna föreskriver. Men vi sätter oss inte nöjda för det. Vår ambition är att fortsätta driva utvecklingen framåt och hela tiden höja ribban för vårt ekologiska, ekonomiska och sociala hållbarhetsarbete

 • Toggle

  Erbjudande från Nordea

 • Toggle

  Erbjudande från SkadiaMäklarna

Rums- och byggnadsbeskrivning

 • Toggle

  Villa Allum, hustyp B, 136 m²

  Villa Allum, hustyp B, 136 m²
  Tvåplan kedjehus om 5 rum och kök för den som önskar ett välplanerat som är kompakt, men fortfarande känns rymligt och luftigt. 136 väldisponerade kvadratmeter där det luftiga entréplanet står för umgänge och det övre planet för lugn och ro. Bottenvåningen domineras av helt öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum där de generösa fönsterpartierna över hörn sörjer för såväl goda ljusförhållanden som en naturlig kontakt med uteplatsen på baksidan.
  I anslutning till entrén finns även en mindre uteplats mot gatan. Huset har två våtutrymmen med duschmöjligheter samt separat tvättstuga som även inrymmer teknikutrymme. På övervåningen finns 3 sovrum samt rejält allrum. För den som önskar kan allrummet som tillval istället bytas till ett fjärde sovrum. Stor och härlig takterrass är byggd ovanpå carporten. Denna nås från allrummet. Det finns en carport samt uppställningsplats för ytterligare en bil.

 • Toggle

  Villa Dalia, hustyp D, 126 m²

  Villa Dalia, hustyp D, 126 m² 

  Tvåplans parhus om 5 rum och kök för den som söker ett boende med flera sovrum. De 126 kvadratmetrarna är fördelade mellan ett entréplan med umgängesytor och en mer privat övervåning med upp till fyra sovrum. På entréplanet finns ett rymligt kök med separat matplats. Köket ligger i direkt anslutning till det ljusa vardagsrummet vars generösa glasytor skapar en naturlig koppling mot baksidans uteplats. I anslutning till köket finns även en uteplats mot gatan. Vid entrén finns gott om förvaringsmöjligheter bakom skjutdörrar.

  Huset har två rejäla våtutrymmen med duschmöjligheter, det nedre har dessutom plats för badkar som tillval. Tvätt- och teknikutrymme inryms i entréplanets våtrum. På övervåningen, som på kortsidorna har snedtak och takkupor, finns tre sovrum och ett allrum. För den som önskar kan allrummet som tillval istället bytas mot ett fjärde sovrum. Förvaringsutrymmen finns i två klädkammare varav den ena ligger i direkt anslutning till ett av de större sovrummen. Parhuset har uppställningsplats för två bilar.

 • Toggle

  Villa Viola, hustyp E, 109 m²

  Villa Viola, hustyp E, 109 m²
  Tvåplans parhus om 4 rum och kök för den som söker ett mindre boende. De välplanerade 109 kvadratmetrarna är fördelade mellan ett entréplan med umgängesytor och en mer privat övervåning med upp till tre sovrum. Entréplanet har en helt öppen planlösning mellan kök och det ljusa vardagsrummet där generösa glaspartier ger en naturlig kontakt mot baksidans uteplats. I anslutning till köket finns även en uteplats mot gatan.

  Vid entrén finns gott om förvaringsmöjligheter bakom skjutdörrar. Huset har två rejäla våtutrymmen med duschmöjligheter, i det nedre inryms teknikutrymme och i det övre finns tvättmöjligheter. För den som önskar tvätta på entréplanet istället är det förberett för en kombimaskin som tillval i det nedre våtutrymmet. På övervåningen finns två sovrum och ett rejält allrum i anslutning till den övre hallen. För den som önskar kan allrummet som tillval istället bytas mot ett tredje sovrum. Förvaringsutrymmen finns i två klädkammare i hallen och inbyggda garderober i sovrummen. Parhuset har uppställningsplats för två bilar.