Försäljning pågår
Försäljning pågår

Brf Södra Hammarötassen

2 125 000–3 500 000 kr

Nu har vi säljstartat, sista dag att lämna in valblanketten är 4 juli. Vi bygger 32 ytsmarta, flexibla lägenheter på 66-91 m² med villakänsla. De ligger på populära Hammarö, strax utanför Karlstad. Här bor du naturnära med skogspatier inpå knuten endast en kort cykeltur från bad och service. Välkommen till en skärgårdsnära verklighet!

Bostadsfakta

Pris 2 125 000– 3 500 000 kr
Rum 2–4 rum och kök
Boarea 66–91 kvm
Avgift

I månadsavgiften ingår:

 • uppvärmning
 • fastighetsförvaltning
 • skötsel av gemensamma ytor
 • underhåll av huset på lång och kort sikt
 • ekonomisk förvaltning
 • betalning av föreningens räntor och amorteringar
 • avsättning till framtida underhåll
 • expert som stöd i styrelsearbetet
 • kundtjänst dygnet runt

Tillkommer:

 • kall- och varmvatten (mäts individuellt)
 • hushållsel (mäts individuellt)
 • carport
 • TV/tele/bredband (till egen vald fiberleverantör)

Driftskostnader uppskattas till cirka 1 200– 1 600 kr/mån och kan variera beroende på hur många som bor och levnadsvanor.

Vad används avgiften till

4 922–6 560 kr/mån
Våningar 2
Lägenheter 32
Status Försäljning pågår

Visningar

Du är varmt välkommen på en bokad visning i vår visningsbod som står uppställd längst ner på Annebergsvägen, intill cykelvägen. Där du kan ta del av den fysiska husmodellen för Brf Södra Hammarötassen och resonera kring ditt val av lägenhet. Tänk på att tidbokning krävs för visning. Följande tider gäller för visningarna.

Måndag 27 juni kl 15:30-17:30
Onsdag 29 juni kl 15:30-17:30
Fredag 1 juli kl 10:30-12:30

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetslöftet ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som till exempel arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Riksbyggens Trygghetslöfte

Visningslägenhet Korseberg, Vänersborg

För inspiration har vi tagit fram en film från vår visningslägenhet i Korseberg, Vänersborg. Där har vi redan uppfört dessa hus och lägenheter tidigare. Det du ser är en 4:a om 91 kvm, men då planlösningen i samtliga rum utom de mindre sovrummen är densamma för alla lägenhetsstorlekar kan du se hur lägenheten kommer bli oavsett vilken storlek du är intresserad av.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Säljstart av bostadsrätter på Hammarö

- sista dag att skicka in val av bostad den 4 juli!

I vår säljbroschyr hittar du all fakta och planlösningar. Låt dig inspireras och hitta din favoritlägenhet. Priser hittar du i "val av bostad", som är den valblankett du ska fylla i och skicka in innan den 4 juli för att kunna utnyttja din förtur som medlem i Riksbyggen Förtur. Den är inte på något sätt bindande utan visar bara ditt fortsatta intresse så fyll i så många lägenheter du kan tänka dig.

För att underlätta för dig när du ska välja, har vi tagit fram en lägenhetsväljare där du kan filtrera och se de olika storlekarna i området. Så kika in där och lär känna husen innan du fyller i dina val.

Vad händer efter den 4 juli?

Då fryser vi kön och därefter kommer vi påbörja köplaceringen utifrån samlade poäng i Riksbyggen Förtur och börja kontakta er enligt den turordningen och då med hjälp av Fastighetsbyrån i Karlstad. Du behöver vara redo för att ta ett relativt snabbt köpbeslut så förbered dig redan innan med ett lånelöfte. Efter du tackat ja till den lägenhet du blivit erbjuden så bokar vi tid för att skriva ett förhandsavtal och det är ett bindande avtal. I samband med tecknande av förhandsavtalet betalar du ett förskott på 2% av insatsen, men max 75 000 kr.

Gällande inredningen har vi tagit fram olika designlinjer för kök och badrum, dels ett grundutförande men även olika möjliga tillval som finns i Riksbyggens inredningsportal. Vi har valt Vedum och då ingår inte linjerna Kontrast och Ikon.

Priser och ytterligare några projektanpassade tillval kommer att presenteras i samband med inredningsstarten som påbörjas några månader efter byggstart.

Om Brf Södra Hammarötassen

Vi fortsätter utveckla Hammarötassen med 32 nya bostadsrätter. Den första etappen har varit väldigt populär och nu har du har en sista chans till en nybyggd bostadsrätt i området - i Brf Södra Hammarötassen.

Vi kommer bygga samma hustyp som i tidigare etapp men nu med inglasade balkonger och uteplatser. Välj mellan 2-4 rum och kök fyllda av ljus och rymd. Husen byggs i tvåplanshus med bara fyra lägenheter per hus i den gröna omgivningen blir villakänslan påtaglig. Till varje lägenheten hör ett kallförråd i sidobyggnad samt en carport med motorvärmare. Uppställningsplats för cyklar under tak.

Alla lägenheter har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Här har vi tänkt extra mycket på lägenheternas rymd, ljusaxlar och fönstersättningar för maximera ljus- och naturinsläpp.

placeholder

 • Planering pågår

   
 • Säljstart

  22 juni 2022
 • Byggstart

   
 • Inredningsval

   
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

  Prel. kv3 2024

Se området och välj bostad

 • Välj favoritbostad och anmäl intresse
 • Se husen från olika vinklar
Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Area
Våning
Pris
Avgift
Status

Närhet till både natur och stad

Hammarö ligger söder om Karlstad och är, precis som det låter, en ö i norra delen av Vänern. Lägenheterna omges av klippor och glittrande vatten.

Hammarö kommun är en av Sveriges till ytan minsta kommuner med drygt 16 000 invånare. Storstadspulsen i Karlstad, bara några kilometer bort, bidrar till känslan av att här är det nära till allt. Som boende i närheten av Karlstad har du närhet till vatten och stad. Det är just därför många väljer att bo på Hammarö. Ett dopp i Vänern är aldrig längre bort än tio minuter. På vintern förvandlas Vänern till en fantastisk plats för långfärdsskridskor eller för att pimpla. Europas tredje största insjö erbjuder underbara promenader utmed stranden eller klipporna men också fiskeupplevelser. Strax bredvid finns det vandringsleder, naturreservat och ett rikt fågelliv. För den golfintresserade ligger Hammarö golfklubb med 18-hålsbana alldeles vid Vänerns strand.

Det mesta finns inom bekvämt avstånd på Hammarö. Närmaste centrum är Skoghall, där finns allt från matbutiker till fiskrökeri och inredningsbutiker. I Lillängshamnen finns en fin fiskaffär där du köpa färsk och rökt insjöfisk, löjrom med mera.

Mycket att göra i Karlstad

För den som söker ett ännu större utbud är Karlstad bara några kilometer bort. En stad som närmar sig 100 000 invånare. Här finns stor valfrihet när det gäller shopping, restauranger, sport, upplevelser och nöjen. Dessutom har Karlstad ett eget universitet.

Skolor

Bärstaskolan går de minsta barnen, förskoleklass, årskurs 1-6. Från lägenheterna i Hammarötassen tar man sig enkelt till skolan med bil eller cykel i vuxet sällskap. Inom gång- och cykelavstånd ligger Hammarlundens skola med förskoleklass, låg-, mellan- och högstadieskola.

Kommunikationer

Busstrafiken i Hammarö kommun sköts av Värmlandstrafik och är väl utbyggd. Med bil tar det fem minuter till Skoghalls centrum och till Karlstad cirka tio minuter. Under juni, juli och augusti går det båtbussar från Lövnäs till Mariebergsskogen i Karlstad. Vill man njuta av den vackra skärgården tar man sig enkelt till Jäverön eller Västra Långholmen.

Anmäl intresse till Brf Södra Hammarötassen

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till